toggle menu

Transavia

Transavia

Onze zoon Tim van 10 wist dat zijn zus van 8 de lipsmacks (lippenstiftjes met fanta en cola smaken) graag wilde hebben omdat ze dit op de heenweg in het vliegtuig zei. Hij besloot ze op de terugweg te kopen en had dit in het geheim al met de stewardess geregeld. Zijn zus zou over 3 dagen jarig zijn en dan was dit het perfecte cadeautje. Erg attent, maar helaas het bleek niet meer voorradig.

De stewardess noteerde onze gegevens en zou het neerleggen bij Transavia. Circa 2 weken later ligt er alsnog een pakketje bij de post zonder dat wij betaald hebben. Dit hadden wij niet meer verwacht.

De stewardess heeft dit helemaal zelf geregeld, want er zit een heel persoonlijk kaartje bij. Zulk personeel willen we allemaal wel in dienst! Vandaar de Warme Douche!

Met alle concurrentie op goedkope vluchten, maar ook de risico's van het beroep vinden wij dat deze dame scoort voor Transavia. Wij zijn fan!

De naam 'Tim' is gefingeerd.

Inzender: Anoniem

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant