toggle menu

Van den Bergh Opticiens Ede

Het bedrijf waar ik werk organiseert elk jaar een bioscoopdag voor de medewerkers en hun gezin. Mijn dochter en ik zijn op weg naar Ede vanuit Rotterdam voor deze bioscoopdag. We zullen die dag ook helpen bij de registratie en moeten er op tijd zijn.

Halverwege, rond Utrecht, blijkt dat mijn dochter (15 jaar) haar bril vergeten is. Film kijken wordt dan erg lastig. We slaan af om in Zeist snel even naar een kant en klare bril te zoeken. Die zijn er wel, maar alleen in leesbrillen. Daar heeft ze niets aan. We rijden snel verder naar Ede, naar de bioscoop. We hebben nog even tijd en lopen snel het winkelcentrum tegenover de bioscoop in.

Bij de opticien lopen we naar binnen. Hij heeft ook geen kant-en-klare bril voor haar. Ook niet bij de gebruikte brillen die klaar liggen voor de ontwikkelingslanden. De opticien stelt lenzen voor. Daar heeft mijn dochter nog geen ervaring mee.

Ze mag een set proberen, gratis. De opticien neemt er de tijd voor om haar te leren de lenzen in te doen. Vraagt andere klanten die binnenlopen voor een oogtest om later terug te komen, omdat hij lens-instructie geeft. Mijn dochter is helemaal geholpen! We krijgen nog een flesje vloeistof en een houder mee. Ook gratis. Mijn dochter heeft superdag gehad en genoten van de film! Super service.

Inzender: Monique van Ruitenburg

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant