toggle menu

Van der Weerden Kleding

Op 24-09-2016 stapten wij in het huwelijksbootje. Een prachtige, zonnige dag met alleen maar liefde! Het pak van Bart, de bruidegom, was gekocht bij Van der Weerden in Someren, het dorp waar wij vandaan komen en waar we ook trouwden.

Tijdens het foto's maken in de ochtend, bleef Bart met zijn broek achter de bakfiets waar hij op zat haken. Hierdoor ontstond er een scheurtje in zijn broek.

Meteen belde onze ceremoniemeester naar Van der Weerden, die zei dat we zo meteen maar even langs moesten komen. We stopten iets eerder met de fotoshoot en vertrokken richting de kledingwinkel, waar ze erg opgetogen waren omdat ze nog nooit een bruidspaar in de winkel hadden gehad (ze hadden een dergelijke situatie sowieso nog nooit eerder meegemaakt).

We werden direct en erg gastvrij ontvangen. De scheur was niet te repareren en de broek was niet in dezelfde maat voorradig, wel in een maatje kleiner.

De naaimachine werd tevoorschijn getoverd en de kleinere maat werd ter plekke iets (4 cm om precies te zijn) uitgelegd aan de achterkant, waardoor hij perfect paste. Hierdoor konden we onze trouwdag hervatten en waren we uiteindelijk nog op tijd op de volgende plaats van bestemming!

Bij vertrek in de kledingwinkel zeiden we dat we de nieuwe broek de eerstvolgende openingsdag van de winkel zouden komen betalen. Hier wilden de eigenaar echter niets van weten. Dit zat bij de service inbegrepen, wat natuurlijk ongelofelijk klantvriendelijk is!! Dat is ook de reden dat we Van der Weerden Mode in Someren op willen geven voor de Warme Douche, ze verdienen dit als geen ander!

Waar het in eerste instantie natuurlijk erg vervelend was dat de broek gescheurd was op de dag van ons leven, kunnen we er nu inmiddels smakelijk om lachen. Dit kan alleen maar omdat Van der Weerden de situatie zo ontzettend goed heeft opgelost zodat wij zorgeloos onze trouwdag konden hervatten. Met dit gebaar willen wij ze hier hartelijk voor bedanken!

Inzender: Linda & Bart van Rees

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant