toggle menu

Wolves Mobiliteit

Op maandagmiddag 22 januari was ik vanuit Leusden onderweg naar mijn ernstig zieke opa in Rijssen. Op de A1 net voor parkeerplaats Boermark voorbij Deventer ontstond er een hoop rook achter me. Althans, dat dacht ik totdat bleek dat het goedje van onder mijn motorkap kwam. Snel de vluchtstrook op. Ik stond daar niet al te fortuinlijk, een zeer vriendelijke meneer van Rijkswaterstaat schoot me te hulp om met zijn auto en pilonnen de situatie te beveiligen. Wel zo fijn met langsdenderend verkeer.

Deze meneer belde de berger om mij naar de dichtstbijzijnde veilige plek te brengen. 10 minuten later arriveerde meneer Gert-Jan van Wolves Mobiliteit. Ik legde hem de urgente situatie uit en vertelde dat ik onderweg naar opa was. 'Normaal zet ik iemand af op de eerstvolgende veilige plek, maar ik wil het niet op m'n geweten hebben dat je te laat bij opa bent.' Hij reed m'n auto op de kar, belde met zijn planningsafdeling en bracht me voor het verpleeghuis waar ik mijn bezoek moest afleggen. Wat een service!

Daar arriveerde al snel de ANWB die, terwijl ik mijn opa bezocht en afscheid nam, een kachelslang verving zodat ik zonder koelvloeistoflekkage weer naar huis kon.

Al met al: geweldige service van zowel Rijkswaterstaat als de ANWB maar vooral Gert-Jan van Wolves Mobiliteit zette die stap die hij niet had hoeven zetten. Daarom verdient Gert-Jan de warme douche!

Inzender: Wilma Bakker

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant