toggle menu

Zilveren Kruis

Onze dochter is al 1,5 jaar bezig met een beugel en wij waren daar tot 2014 prima voor verzekerd. Nu hebben wij in alle hectiek op 27 december 2014 de polis per abuis dusdanig aangepast dat wij niet meer verzekerd waren voor orthodontie. Daar kwam ik in augustus pas achter.

Mijn verhaal schriftelijk bij de klachtenregeling van MijnZilverenKruis gedaan met een verzoek een regeling/tegemoetkoming te treffen. Mijn motivatie was dat ik weliswaar niet alle kleine letters goed gespeld had (dom van mij), maar dat de site van Zilveren Kruis wellicht niet helemaal duidelijk was voor een leek (ik had foutief een 3 sterren tandarts afgesloten i.p.v. aan andersnamige aanvulling). Ik verwachtte hiermee als trouwe klacht misschien een gedeelte terug te kunnen krijgen vanuit coulance.

De volgende dag werd ik gebeld en werd alles met terugwerkende kracht rechtgezet: de juiste aanvullende verzekering en de aanvullende verzekering die ik niet nodig had met terugwerkende kracht geannuleerd, m.a.w. veel meer dat ik gehoopt/gevraagd had. Super! Ik was al sinds 26 jaar verzekerd bij Zilveren Kruis en blijf daar de komende 26 jaar zeker nog. Zilveren Kruis is niet de aller-goedkoopste (zeker ook niet duur), maar die paar euro extra in de maand t.o.v. de prijsvechters zeker waard!

Inzender: Maus Beurskens

Douche insturen?

Heb je zelf een keer verschrikkelijk slechte service meegemaakt? Of een keer onverwacht in de watten gelegd door een bedrijf? Laat het Radar weten en stuur een douche in.

Douche insturen

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant