Radar

toggle menu

Erfbelasting-terugvragers SMCO met lege handen?

Wie wil er niet zijn betaalde erfbelasting terug? Duizenden consumenten sloten zich aan bij de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) in de hoop betaalde erfbelasting terug te vorderen. Dit initiatief blijkt echter juridisch onhaalbaar en dat is slecht nieuws voor alle leden die een fors geldbedrag hebben ingelegd. Staan deze leden nu met lege handen?

Discriminatie
SMCO riep mensen in reclamespotjes op zich te melden als zij tussen 2005 en 2012 erfbelasting hadden betaald. Volgens de stichting is het discriminatie dat ondernemers veel minder erfbelasting betalen dan particulieren.

Soortgelijke zaak
Radar besteedde al eerder aandacht aan de slaagkans van de juridische procedure die SMCO wilde voeren bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dit Hof heeft op 26 juni een uitspraak gepubliceerd over een soortgelijke zaak.

Geen gegronde reden
Het Hof heeft besloten dat er geen gegronde reden is voor het starten van een procedure. Deze beslissing geldt voor dit verzoekschrift en voor verzoekschriften die dezelfde kwestie onder de aandacht willen brengen.

Slecht nieuws
Dit is slecht nieuws voor alle leden van SMCO die een fors bedrag aan inleggeld hebben betaald. In de studio praten we hierover met SMCO-lid Fred Benkers en belastingrechtadvocaat Martien Pelinck.

Meer over:

Lees ook

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant