Radar

toggle menu

Radio-uitzending 12-08-2017

Op reis met een cruiseschip? Let op je roaming!

Steeds vaker boeken vakantiegangers een cruise. Lekker de hele dag op een boot genieten van het uitzicht en alle luxe aan boord. Aan de wal heb je met je mobiele telefoon nog bereik, maar hoe is dat op zo'n boot geregeld? Radar krijgt meldingen van consumenten die hoge rekeningen voor dataverbruik van hun telefoonprovider krijgen.

Vragen en klachten over afschaffing roamingkosten

Sinds de afschaffing van de roamingkosten in juni van dit jaar krijgt Radar regelmatig vragen en klachten. Wie in Nederland een onbeperkte databundel heeft, kan die niet op dezelfde manier gebruiken in de EU sinds de roamingkosten zijn afgeschaft. Er blijkt een maximum aantal gigabyte te zijn die je zelf kan berekenen. Wij vertellen hoe. Ook worden er toch nog belkosten in rekening gebracht en wat moet je nu nog met een aparte EU-bundel?

Is kinderkorting wel echt kinderkorting?

Je wil een reis boeken bij TUI en je wil je kind meenemen. Voor je kind krijg je kinderkorting, maar is die korting wel echt? Uit een berekening blijkt dat zodra je een kind toevoegt aan je boeking, prijs voor volwassenen omhoog gaat en het eindbedrag zelfs met twee euro stijgt. Hoe kan dat?

Wisselende vliegtijden zorgen voor frustraties

Als je een vliegticket hebt geboekt denk je helemaal klaar te zijn, maar dan komt de luchtvaartmaatschappij ineens met nieuwe vliegtijden. Je heenvlucht is ineens 's avonds in plaats van 's ochtends en terug lever je ook een halve dag in. Mag dat zomaar?

Fragmenten

Lees ook