Radar

toggle menu

Hoe ontwikkelingsgeld verkeerd terecht komt

De afgelopen jaren is er 70 miljoen euro aan ontwikkelingshulp voor een groot deel verdwenen in de zakken van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Ook buitenlandse ondernemingen profiteren van dit ontwikkelingsgeld terwijl zij net al als vele Nederlandse ondernemingen geen subsidie nodig hebben.

Wakker Dier
Wakker dier heeft onderzoek gedaan naar Nederlandse subsidiegelden die naar landbouwprojecten in het buitenland gaan. En daar blijkt echt dat Nederland megastallen in het buitenland subsidieert.

Verborgen camera
Om het fijne over deze PSI regeling te weten te komen gaan we naar de kick-off dag voor de inschrijvingen van 2012 en we nemen de verborgen camera mee. Daar krijgen we te horen dat een succesvolle PSI investering goed voor u is, want het levert u en uw bedrijf winst op. Maar het is ook goed voor de ontwikkelingssamenwerking.

UPDATE 6 februari 2012: Inmiddels hebben staatssecretarissen Knapen van Buitenlandse Zaken en Bleker van Landbouw allebei een reactie gegeven op het rapport en ook wakker Dier heeft daar weer uitgebreid op gereageerd.

Meer over:

Lees ook

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de vernieuwde Radar website kan er nog niet worden gereageerd op artikelen.

Ook interessant