toggle menu

All You Need Is Radar

In deze speciale Kerstuitzending doen we ons best om een oplossing te vinden voor drie zeer schrijnende consumentenproblemen. Antoinette gaat op pad en bemiddelt tussen wanhopige consumenten en halsstarrige bedrijven en instanties, onder het motto: All You Need Is... Radar!

Speciaal vervoer

Jurgen (8) is autistisch en volgt speciaal onderwijs in Maasbracht. De school is niet dichtbij, dus gaat hij er elke dag met de taxi naartoe. Van de ene op de andere dag komt de taxi niet opdagen. De gemeente blijkt het taxivervoer voor Jurgen stopgezet te hebben, op basis van een aantal formele regels. Dit leidt tot een hoop onbegrip en logistieke problemen voor Jurgen en zijn familie. Kan Antoinette de gemeente Maastricht tot een uitzondering bewegen?

Niet meeverzekerd

Meneer en mevrouw Seerden hebben een levensverzekering bij Nuvema en hebben daarbij hun zoons meeverzekerd – althans, dat denken ze. In het najaar van 2011 krijgen ze een enorme klap te verwerken: hun zoontje Wesley overlijdt op zevenjarige leeftijd aan kanker. Tot overmaat van ramp blijkt Wesley niet meeverzekerd te zijn. Dat hebben ze over het hoofd gezien op de polis, die in de bus viel precies in de emotionele periode rond Wesleys overlijden. Nuvema houdt voet bij stuk. Of is de verzekeraar toch gevoelig voor de Kerstgedachte...?

Drie ton ophoesten

Mevrouw Lenneke Babaj-Smit is moeder van vier kinderen. Zij was te zien in onze in onze uitzending over griffiekosten (28 november 2011). Haar zoon was, samen met een paar andere jongens, betrokken bij brandstichting en kreeg daarvoor een taakstraf opgelegd. De schade is verhaald op een van de andere daders, via zijn aansprakelijkheidsverzekering van Reaal. Reaal klopt nu, vijf jaar na dato, bij mevrouw Babaj-Smit en de familie van de andere brandstichter aan om drie ton te betalen. Een onmogelijke opgave voor een gezin met een modaal inkomen. En aanvechten kan ook niet, want de griffiekosten alleen bedragen al 1400 euro. Antoinette haalt verhaal bij Reaal. Maar wordt het ook een Kerstverhaal...?

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant