toggle menu

Antidepressiva

Kunnen antidepressiva aanzetten tot gewelddadig gedrag? Radar besteedde ruim zeven jaar geleden al aandacht aan de mogelijke rol die deze medicatie speelt bij onder meer agressie en zelfmoord. Onlangs laaide deze discussie opnieuw op. 

In 2008 vermoordde Elzelien K. uit Badhoevedorp haar man en dochter. Mogelijk hebben antidepressiva een rol gespeeld bij de moord. Bram Bakker is als psychiater deskundige in deze zaak. Het is hem niet duidelijk op welke schaal de ernstige bijwerkingen van antidepressiva optreden. Hij zou graag meer inzicht krijgen in de problemen rondom deze medicijnen. De redactie van Radar heeft daarom een enquête opgesteld die gebruikers van antidepressiva in kunnen vullen om zo hun ervaringen met ons te delen.

Wilt u meer informatie over antidepressiva in het algemeen en de eventuele bijwerkingen? Bekijk dan het interview dat Radar heeft gehouden met Bram Bakker.

Heb jij hulp nodig? Je kunt contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Die stichting kun je bellen op 0900 0113 (24/7 bereikbaar), of ga naar 113.nl.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant