toggle menu

Bel-me-nooit Register

Voor €14,95 kun je je inschrijven bij het Bel-me-nooit Register, zodat je nooit meer gebeld wordt door telemarketeers. Maar daar hebben we het gratis Bel-me-niet Register toch voor? 

Betalen voor Bel-me-nooit

Radar heeft veel klachten ontvangen van mensen die zijn benaderd door het Bel-me-nooit Register. De mensen die betaald hebben zeggen nooit een bevestigingsmail te hebben ontvangen. Ook kunnen ze niet in contact komen met het bedrijf.Het lijkt er dus op dat het Bel-me-nooit Register €14,95 vraagt voor een service die je elders gratis kunt krijgen.

Internetdeskundige Danny Mekic' vindt de keuze voor de gelijkende naam niet opmerkelijk: 'Het Bel-me-nooit Register is nieuw voor mij, al verbaas ik me niet over die naam. Je ziet dat oplichters heel vaak proberen om verwarrende namen te gebruiken. Zodat consumenten denken van: hé wacht eens even, dit was toch dat register dat ik ergens van kende.'

Het echte Bel-me-niet Register

In Nederland hebben wij het wettelijke Bel-me-niet Register, dit is onderdeel van Stichting Infofilter. In dit register kunnen consumenten zich inschrijven, zodat ze niet meer gebeld worden door bedrijven. Bedrijven die het Bel-me-niet Register negeren, kunnen daarvoor een boete krijgen. Dit register werkt doorgaans goed en is dus gratis.

Je kunt je per telefoon inschrijven via het volgende nummer 0900-6661000 of via de site www.bel-me-niet.nl. In principe mag je dan niet meer gebeld worden door commerciële, ideële of charitatieve doeleinden (goede doelen). Na inschrijving duurt het ongeveer vier weken voor je niet meer gebeld wordt. Hierna moet het bellen dus gestopt zijn.

Deze bedrijven mogen je wél bellen

Een inschrijving bij het Bel-me-niet Register is geen garantie dat je nóóit meer gebeld wordt door telemarketeers. Er geldt een uitzondering voor bedrijven waar je klant bent (geweest) en bedrijven waar je dus al een relatie mee hebt opgebouwd. Die mogen je ook bellen als je nummer op de Bel-me-niet-lijst staat.

Gelukkig is er ook een oplossing voor vervelende telefoontjes van dit soort bedrijven. Iedere consument heeft namelijk recht van verzet. Dit houdt in dat als je toch nog gebeld wordt door een organisatie, je altijd mag aangeven dat je niet meer gebeld wilt worden. Het bedrijf is dan verplicht jouw gegevens kosteloos uit het systeem te halen.

Tip voor buitenlandse telefoontjes

Daarnaast hebben veel mensen ook last van buitenlandse telefoontjes. Het gaat hierbij om Engels sprekende mensen die je willen 'helpen' met bijvoorbeeld jouw computer. Als je zo een telefoontje ontvangt, is de enige tip: hang op.

Ingegaan op phishingtelefoontje?

Krijg je een telefoontje waarin je gevraagd wordt naar bijvoorbeeld je creditcardnummer of wachtwoord, dan kun je het beste meteen ophangen. Maar wat als je deze informatie al gegeven hebt? Lees wat je kunt doen als je in bent gegaan op een phishingtelefoontje.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant