toggle menu

Bemiddelingskosten makelaar verleden tijd

Voor wie snel een huis nodig heeft zijn ze heel handig, de online verhuurmakelaars. Met een klik heb je het aanbod op een rijtje. Maar wanneer je eenmaal gaat huren, blijkt dat dergelijke bureaus flinke bemiddelingskosten in rekening brengen. Kosten die je meestal niet hoeft te betalen.

Opmerking van de redactie:

In het item over dubbele courtage is het logo van de website van Pararius te zien. Pararius is echter geen makelaar of bemiddelaar van huurwoningen, maar een onafhankelijke overkoepelende website waarop makelaars uit heel Nederland hun huurwoningen plaatsen. Deze makelaars hanteren verschillende courtagesystemen. Pararius zelf berekent geen courtage aan huurders.

Eind september heeft de Autoriteit Consument en Markt laten weten dat een tweetal grote bemiddelingsbureaus stopt met het in rekening brengen van deze kosten.

'NederWoon Verhuurmakelaars en huurbemiddelaar Rots Vast hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toegezegd bij bemiddeling tussen verhuurder en huurder niet langer bemiddelingskosten daarvoor in rekening te zullen brengen bij de huurder', aldus het nieuwsbericht van de ACM.

In de studio is Marcel Trip, woordvoerder bij de Woonbond. Om toe te lichten wat dit betekent en of er nu echt een einde komt aan de onterechte bemiddelingskosten die in rekening gebracht worden.

De ACM roept kijkers op om klachten over de dubbele bemiddelingskosten te melden bij ConsuWijzer. De toezichthouder hoopt dat er naast de twee bemiddelaars ook andere makelaars volgen en hoort graag van consumenten waar het misgaat.

Voorbeeldbrief

Zijn jou onterecht bemiddelingskosten in rekening gebracht voor het vinden van een huurwoning, en heb je deze betaald? Gebruik dan deze brief, gemaakt en beschikbaar gesteld door de Woonbond, om dit bedrag terug te vorderen.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant