toggle menu

Benzine-bespaarder

De brandstofprijzen rijzen de pan uit. Elke besparing is op dit moment mooi meegenomen. Dus wat dacht je van een apparaat dat je auto zuiniger doet rijden, meer vermogen geeft en ook nog eens de boorspanning een powerboost bezorgd? De Neosocket, ook wel Fuel Shark, belooft deze drie dingen.

Op Youtube zijn er talloze Amerikaanse filmpjes over de Fuel Shark te vinden, vol met positieve oneliners over het gebruik. Ook in Nederland kan je er aan komen. Op internet is het apparaat te koop voor ongeveer 20 euro. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Samen met Kees Oostwal van het ROC Aventus, Koen Lau van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Gerard van der Vlies nemen we de Fuel Shark onder de loep. 

De test

Koen en zijn team bekijken het vermogen en het brandstofverbruik. Ze plaatsen een auto op de rollerbank en testen het vermogen met en zonder Fuel Shark en de uitkomst is niet verrassend. Het maakt geen verschil. Kees Oostwal test de boordspanning en ook daar komen geen bijzondere uitkomsten uit. 

Er rest ons alleen nog een consumententest. Gerard van der Vlies rijdt een week lang met de Fuel Shark nadat hij zijn gemiddelde verbruik zonder het apparaatje heeft genoteerd. Helaas blijkt de Fuel Shark geen enkel verschil uit te maken.

Besparing?

Besparen met de Fuel Shark: dat kan alleen als je het apparaatje niet koopt en de 20 euro in je zak houdt!

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant