toggle menu

Besteld apparaat van 1300 euro wordt maar niet geleverd | Radar checkt

Roland wacht al zeker vier maanden op een kopje koffie. In juni bestelt hij bij inbouwvoordeel.nl een koffiezetapparaat voor in zijn gloednieuwe keuken. Hij betaalt het volledige bedrag van 1349 euro, maar het koffiezetapparaat laat nog steeds op zich wachten. 

Wanneer Roland contact opneemt, geeft het bedrijf niet thuis. Op zijn mailtjes en belletjes krijgt hij simpelweg geen reactie en dus schakelt hij verslaggever Fons Hendriks in. Fons zoekt uit waar de 1349 euro is gebleven en of Roland na al die maanden toch nog een koffiezetapparaat kan verwachten. 

Check altijd de reviews

Inbouwvoordeel.nl blijkt onderdeel van moederbedrijf Vodelca. Dat Roland geen reactie kreeg op zijn vragen is niet zo gek wanneer blijkt dat de gehele klantenservice van het bedrijf 'offline' is.

De klantenservice was niet opgewassen tegen de stortvloed aan klachten. Op trustpilot.nl scoort Vodelca gemiddeld 1,5 ster. 

Confrontatie met Vodelca

Tijd voor Fons om verhaal te halen. Wat gaat er mis bij het bedrijf? Fons reist af naar Landgraaf, hier zit de vestiging van Vodelca. Bij binnenkomst lijkt de eigenaar niet aanwezig, maar is dit echt het geval of houdt hij zich schuil? Fons laat het er niet bij zitten...

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant