toggle menu

'Blijven Loont'-campagne Nuon

Nuon wekt met de reclamecampagne 'Blijven Loont' de indruk dat vaste klanten eindelijk worden beloond voor hun loyaliteit, en vanaf nu kunnen profiteren van kortingen. Bij nader inzien hangen er echter een hoop voorwaarden aan dit product.

Gevolg van deze voorwaarden is dat veel trouwe klanten niet in aanmerking komen voor het beloofde voordeel. Nuon adverteert met kortingen voor iedereen die klant blijft. Het gaat hier echter niet om een kortingsactie waar alle klanten vanzelfsprekend voor in aanmerking komen, maar om een nieuwe contractvorm. En daar zitten dus die nieuwe voorwaarden aan verbonden.

Boze klanten

Nuon zegt niet bekend te zijn met klachten over de nieuwe contractvorm, al krijgen ze wel vragen van klanten over de actie. Een deel van de vaste klanten laat echter weten teleurgesteld te zijn dat zij niet in aanmerking komen voor de beoogde korting. Om verschillende redenen kunnen zij niet voldoen aan de voorwaarden die aan de nieuwe contractvorm verbonden zijn. Een groep vaste klanten loopt hiermee dus de mogelijkheid om korting te krijgen op hun contract mis, ondanks dat zij al jaren stroom afnemen bij het energiebedrijf. Rolf van Woerkom, hoofd consumentenzaken bij Nuon, reageert in de studio op de hierboven beschreven klachten.

Vaste klanten komen niet in aanmerking voor de actie Blijven Loont wanneer zij, onder andere: aangesloten zijn op stadsverwarming, stroom afnemen zonder gas, gebruik maken van groene stroom, een vaste prijs voor stroom betalen of betalen per acceptgiro. In de uitzending zegt de heer Van Woerkom toe dat de korting vanaf april 2015 ook zal gaan gelden voor mensen met een vaste-prijscontract en mensen die groene stroom afnemen.

Vergelijken Loont!

De Consumentenbond heeft al eerder een oordeel gegeven over Nuon Blijven Loont. Zij adviseert consumenten vooral om goed te vergelijken. Wil je zelf nagaan in hoeverre Nuon Blijven Loont voordelig is, dan moet je de stroom- en gasprijzen binnen een nieuw contract elkaar optellen (leveringstarief + vastrecht). Deze prijs kun je dan vergelijken met die van andere leveranciers. Volgens de Consumentenbond is het verstandig om hooguit een jaar vooruit te kijken wat betreft het meest voordelige tarief, omdat je niet van te voren weet hoe de energieprijzen zich verder ontwikkelen.

Bekijk de reclame van de 'Blijven Loont'-campagne van Nuon:

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant