toggle menu

Calgon

Tja, wasmachines leven langer met Calgon. Het deuntje krijg je nooit meer uit je hoofd. Maar leven wasmachines ook echt langer met Calgon? Calgon deed een test voor de volgende - volgens Calgon - Nederlandse situatie: wassen met hard water (12 DH) en op 60 graden.

Met deze wascondities zou er na 6 jaar 15 gram depositie van kalk zijn; volgens Calgon de gevarenzone. Calgon verwijst hierbij naar een onderzoek dat geheim blijft. We sturen zelf een enquête naar onze panelleden.

We krijgen ongeveer 45.000 reacties. De uitslag is verrassend: slechts 15% van ons testpanel wast met een waterhardheid van 12 Dh of meer en 2,6 % wast bijna altijd op 60 graden. Concreet zijn dit 180 van de 47.584 mensen (0,4% van alle respondenten) die een waterhardheid van meer dan 12Dh hebben en zeer regelmatig op 60 graden wast.

De uitslag van onze enquête vindt u hier.

Op dit deze kaart van drinkwaterbedrijf Vitens zijn de waterhardheden in Nederland terug te vinden. Volgens Doekle Schippers, 'manager winning en zuivering' is er in Nederland bijna geen sprake meer van hard water.

We belden de klantenservice van wasmachinefabrikanten die Calgon als nummer 1 aanraden. Echter, geen enkele fabrikant raadt ook daadwerkelijk Calgon aan.

Lees hier de reactie van Calgon.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant