toggle menu

Campagne voor vrouwen met silicone borstimplantaten

De afgelopen weken verschijnen er in verschillende media ervaringen van vrouwen met siliconen borstimplantaten. Deze campagne is door het ministerie van VWS opgezet in samenwerking met de Borstkankervereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen.

Nadat Allergan-implantaten van de markt zijn gehaald, kreeg de Borstkankervereniging veel vragen van ongeruste vrouwen over wat ze moeten doen en waar ze op moeten letten.

Trek aan de bel bij plastisch chirug of huisarts

Hun advies is: als er sprake is van een zwelling of een bobbel, trek aan de bel bij je plastisch chirurg of de huisarts. Deze campagne begint in de Nederlandse kranten en daarna volgen er publicaties in vrouwenbladen en via social media. 

Hans van Laarhoven, directeur van Borstkankervereniging Nederland, is in de studio en licht het toe. 

Lees ook: Minister gaat risico's implantaten onderzoeken na uitzending Radar

Eerdere uitzendingen over The Implant Files en meer informatie

Via uitzendingen van Radar op tv en radio, en via de website, hielden we je al op de hoogte van de ontwikkelingen. Wil je dat nog eens terugluisteren -kijken of -lezen?

Het resultaat van The Implant Files: een wereldwijde database, met informatie over implantaten

En, heb jij een implantaat, en ben je bezorgd na de aandacht van Radar over dit onderwerp? The Implant Files heeft geleid tot een wereldwijde database. De data zijn bij elkaar gebracht door 252 wereldwijd samenwerkende onderzoeksjouralisten uit 36 landen. Zij hebben een jaar lang naar informatie gezocht, en wisten via publieke bronnen, maar ook door gebruik te maken van 'freedom of information requests', informatie boven water weten te halen. Misschien staat jouw implantaat ook vermeld in het bestand. Lees hoe je de wereldwijde database doorzoekt.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant