toggle menu

Compensatie voor Staatsloterij-deelnemers

Vandaag (10 april 2017) maakten de Staatsloterij en de stichting Staatsloterijschadeclaim bekend dat ze een akkoord bereikt hebben. Vanavond praten we hierover in de studio.

Radar liet in 2007 al zien dat de Staatsloterij niet eerlijk was over de winstkansen. Het bedrijf verzweeg dat prijzen ook op onverkochte loten konden vallen. Enkele miljoenen mensen werden gedupeerd.

'Extra beloning voor actiebereidheid'

Nu is besloten tot een gratis extra trekking voor alle spelers van destijds: zowel abonnementsspelers als spelers die loten in de winkel hebben gekocht. Ook krijgen aangeslotenen bij Stichting Staatsloterijschadeclaim of Loterijverlies een vergoeding van 40 euro per persoon. 'Dit als een extra beloning voor hun actiebereidheid', aldus de Staatsloterij. Wie meedoet aan de 'Bijzondere Trekking' en /of de 40 euro accepteert, gaat er wel mee akkoord af te zien van verdere juridische stappen.

Lees meer in ons nieuwsbericht: Staatsloterij compenseert met extra trekking en 40 euro

In de studio geeft Stichting Staatsloterijschadeclaim tekst en uitleg over dit akkoord.

Reactie Loterijverlies: 'Een belediging'

Ferdy Roet van Stichting Loterijverlies laat desgevraagd weten dat er geen contact is geweest tussen hem en Stichting Staatsloterijschadeclaim. Hij was niet op de hoogte van deze schikking en kan zich er ook totaal niet in vinden. Hij noemt het compensatieakkoord dat de Staatsloterij heeft gesloten 'een belediging voor de bedrogen deelnemers'.

Of praat mee op het forum

Ook interessant