toggle menu

Dataverbruik Vodafone onverklaarbaar hoog

Vodafone-klanten kampen met torenhoge rekeningen door mysterieus dataverbruik. Ze hebben onverklaarbaar hoge kosten voor internetten buiten de bundel. Vodafone gaf eerder aan coulant om te gaan met deze klachten, maar in de praktijk blijkt de provider weerbarstiger. Hoe kan dat en waarom stelt Vodafone zich zo op?

Klachten

In korte tijd hebben wij een groot aantal klachten binnengekregen van consumenten die kampen met onverklaarbaar dataverbruik buiten de bundel. Het gaat hier om klanten die tot een paar maanden geleden nooit problemen hadden met hun databundel en niet kunnen achterhalen waar deze stijging in dataverbruik opeens vandaan komt.

Deze Vodafone-klanten worden sinds een aantal maanden opeens geconfronteerd met stijgende rekeningen voor het gebruik van data buiten de bundel. Ze klagen over onverklaarbare pieken in het dataverbruik, bijvoorbeeld op momenten dat zij helemaal niet op hun telefoon bezig zijn, en voelen zich niet gehoord bij de telefoon provider.

My Vodafone en waarschuwings-sms

Klanten die gebruik maken van de app My Vodafone klagen over de werking van deze app. De gegevens over het gebruik komen niet overeen met de gegevens die zij uiteindelijk op de rekening onder ogen krijgen, en zet de klanten op een verkeerd spoor. Ook geven klanten aan de waarschuwings-sms niet te ontvangen, met als gevolg dat zij te laat op de hoogte worden gebracht van het overschrijden van de databundel.

Reactie Vodafone

Vodafone geeft aan dat er de afgelopen maanden problemen waren met de teller van de bundelstatus bij een klein percentage van de klanten. Hierdoor werd de status vertraagd weergegeven in My Vodafone.

De provider belooft dat klanten eventuele buitenbundelkosten gecrediteerd zullen krijgen als zij, vanwege een storing, te laat een waarschuwings-sms hebben ontvangen. Vodafone geeft aan op de hoogte te zijn van de verwarring die de afgelopen maanden door deze situatie is ontstaan, en problemen op individuele basis op te lossen.

Lees de volledige reactie van Vodafone.

Meer over:

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant