toggle menu

Detoxner Detox: 30 euro voor iets dat je lichaam zelf gratis doet

Detoxner Detox belooft dat het je 'inwendig balans in vijf dagen herstelt'. Ook 'reinigt het je darmen en stimuleert het de darmactiviteit'. Ondertussen kost het middel bijna dertig euro. Werkt het wel?

Je ziet steeds meer middeltjes bij de apotheek of op internet en advertenties in de krant waarin gesproken wordt over detoxen. Detoxen staat ook wel bekend onder de naam 'ontgiften van je lichaam'. Het gaat zelf zo ver dat er speciale detoxreisjes naar verre tropische eilanden midden in de oceaan waar je je in een paar dagen helemaal inwendig kan laten reinigen. Dit middeltje zou hetzelfde moeten doen met het comfort van thuis terwijl je op de bank aan het Netflixen bent.

Wat is dit middeltje?

We belden eens met The OTC Lab, de distributeur van Detoxner Detox. Ze geven aan dat het een medisch hulpmiddel is op basis van 'natuurlijke ingrediënten'. Er wordt gebruik gemaakt van het 'gepatenteerde 2QR-complex'. Dat is volgens The OTC Lab een 'biologische actieve verbinding op basis van planten'. Het zou  je 'darmbewegingen activeren, opname van voedingsmiddelen stimuleren' en de schadelijke bacteriën uit je lichaam halen. 'Bij mensen met een druk leven kan de darmflora verstoord raken. Dat komt door onregelmatige ontlasting en daardoor raakt de activiteit van de darmen verstoord waarmee ook de vochtigheid en kneedbaarheid van de ontlasting', aldus een medewerker van The OTC Lab.

Wat kost dat?

Detoxner Detox kost volgens de website van distributeur The OTC Lab 29,95 euro inclusief verzendkosten. Daarvoor krijg je dan een kuurtje van vijf dagen.

Maatregelen

Je moet volgens de medewerker van The OTC Lab vijf dagen lang voldoende water drinken, lichte maaltijden nuttigen, sporten en geen koffie of alcohol drinken. Als je dat doet in combinatie met de dure Detoxner Detox zou je na vijf dagen weer helemaal schoon moeten zijn. Frank Vleggaar is maagdarmleverarts en verbonden aan het UMC Utrecht. Hij geeft aan dat je zonder het detoxprogramma met die maatregelen sowieso al een hoop minder van die giftige stoffen binnenkrijgt.

'Suiker werkt niet ontgiftend'

Over de werking van zo'n vijfdaagse kuur is Vleggaar kort: 'ik geloof daar niet in'. 'Er is geen ene wetenschappelijke onderbouwing dat het zou werken.' Vleggaar zegt dat het 2QR-complex gewoon een suiker is en suiker werkt niet ontgiftend.

Ontgiften doet het lichaam zelf

Vleggaar legt uit dat het lichaam zelf al ontgift dankzij de lever en de nieren. 'De lever breekt alle giftige stoffen die binnenkomen in de bloedbaan af en dat wordt dan uitgescheiden via de nieren onder andere.'

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant