Doorbraak woekerpolisaffaire

Er is een grote doorbraak in de woekerpolisaffaire. Eind januari heeft de rechter besloten dat een klant van verzekeringsmaatschappij ASR fors gecompenseerd moet worden voor zijn Falcon Levensplan polis. De rendementen die hem voorgespiegeld zijn, kunnen  nooit behaald worden vanwege de hoge kosten die ASR inhoudt op zijn inleg.

Op 26 januari heeft de rechtbank in Haarlem een uitspraak gedaan in een proces tegen een woekerpolis van Falcon Leven. De rechter heeft bepaald dat het echtpaar een behoorlijke compensatie krijgt. Er was bij de verkoop namelijk sprake van dwaling. Dat betekent dat de polis is verkocht zonder de klant volledig te informeren over de kosten die worden ingehouden.

In de uitzending besteedt TROS Radar aandacht aan deze uitspraak. Er wordt uitgelegd op welke punten dwaling is vastgesteld en hoeveel compensatie meneer Van der Meulen kan verwachten. Ook wordt de situatie van andere mensen die een vergelijkbare polis hebben belicht.

Belangrijk is dat mensen die hun woekerpolis bij ASR willen afkopen of bij wie de polis is afgelopen van ASR een zogenaamde verklaring van vrijwaring moeten ondertekenen. Met deze verklaring doen deze mensen afstand van al hun rechten met betrekking tot de polis. Dat zou dus betekenen dat mensen niet meer kunnen procederen tegen hun beleggingsverzekering.

Mensen die deze verklaring eerder al hebben ondertekend, kunnen deze verklaring van vrijwaring ongedaan maken door deze voorbeeldbrief te versturen. Overigens hoeft dat niet alleen te gelden voor verzekerden van ASR, ook mensen die bij een andere verzekeringsmaatschappij een beleggingsverzekering hebben, kunnen te maken krijgen met dergelijke verklaring en ook voor die mensen is het belangrijk om deze voorbeeldbrief te versturen.

Meer over:

Forumreacties (51)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 04-02-2011 15:11
  Er is een grote doorbraak in de woekerpolisaffaire. Eind januari heeft de rechter besloten dat een klant van verzekeringsmaatschappij ASR fors gecompenseerd moet worden voor zijn Falcon Levensplan polis. De rendementen die hem voorgespiegeld zijn, kunnen nooit behaald worden vanwege de hoge kosten die ASR inhoudt op zijn inleg.

  TROS Radar laat zien wat deze uitspraak precies betekent en wat de gevolgen zijn voor alle andere Falcon Levensplan polishouders.

  Maandag in Radar, 20.30 uur op Nederland 1
 • B
  • bianca4272
  • 06-02-2011 13:09
  Wij hebben ook zo'n woekerpolis gehad maar hebben deze vorige maand afgekocht. Het leek ons slimmer dan nog meer geld te verliezen.

  Nou komt mijn vraag. Als er dus een compensatie word geregeld voor de polismensen geldt dat dan ook nog voor ons??.

  we hebben dik 10 jaar betaald.

  Met vriendelijke groet bianca
 • W
  • wevera
  • 06-02-2011 22:55
  Bianca, ik neem aan dat je vraag betrekking heeft op de door de stichtingen verliespolis en woekerpolisclaim afgesloten kosten-compensatie overeenkomsten. Niet alle verzekeraars hebben voor hun beleggingsverzekeringen/woekerpolissen een compensatieovereenkomst afgesloten. Dus het hangt er op de eerste plaats vanaf van welke verzekeraar de woekerpolis is.
  Voor de Falconpolissen is er wel een dergelijke overeenkomst afgesloten via de ASR- overeenkomst
  Als er wel een overeenkomst is dan geldt voor de afgekochte polissen, die langer als 5 jaar hebben gelopen, dat er recht is op compensatie als de kosten hoger zijn dan het toegestane maximeringspercentage. Maar dan moet de polishouder bij de verzekeraar schriftelijk melden dat hij/zij voor compensatie in aanmerking wil komen, met vermelding van het polisnummer.

  Het programma van morgen, "doorbraak woekerpolisaffaire " , gaat over een uïtspraak in een gerechtelijke procedure die veel verder gaat als de overeenkomsten van de stichtingen verliespolis en woekerpolisclaim met een veel hogere schadeloosstelling. Het is echter zo dat een dergelijke juridische uitspraak vaak alleen maar geldt voor de persoon die de gerechtelijke procedure heeft uitgevoerd. Om te kunnen profiteren moeten andere personen zelf een juridische procedure beginnen met een grote kans op dezelfde uitspraak. Dat kan dan ook voor al afgekochte polissen.
  Voor zover de tekst van Tros-radar duidelijk is geldt de uitspraak alleen voor de levensplan-polissen. Het programma zal daar hopelijk duidelijkheid over geven.
  In alle gevallen zul jezelf aktie moeten ondernemen en je rechtmatige compensati moeten opeisen. ASR zal niets uit zich zelf vergoeden.
  Over de manier waarop je aktie zal moeten ondernemen zal het porgramma wellicht ook duidelijkheid over geven.
  Succes en met vriendelijke groet, A.Wever
Alle reacties (51)

Ook interessant