toggle menu

Dr. Frank

Het dieet van Dr. Frank is de nieuwste afslankhype. De internist die verbonden is aan de Ziekenhuisgroep Twente beweert dat mensen met zijn eiwitdieet een kilo per week kunnen vermageren. Hij spoort Nederland via zijn website en via zijn boek aan in tien weken tien kilo af te vallen. Het zogenaamde persoonlijke advies dat mensen via de website kunnen krijgen, is helemaal niet persoonlijk. Iedereen krijgt dezelfde recepten.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de mensen die met een dergelijk dieet afvallen, binnen een jaar weer terug zijn op het oude gewicht. In het dieet van Dr. Frank zit veel verzadigd vet. Het is niet verstandig om veel verzadigd vet te eten. In het dieet van Dr. Frank zit 2,5 keer meer verzadigd vet dan je volgens het voedingscentrum per dag zou mogen eten. Ook zitten er in het dieet veel dierlijke eiwitten. Door veel dierlijke eiwitten te eten verzuurt het lichaam en om dat zure milieu te compenseren gebruikt het lichaam mineralen uit voeding of uit het eigen lichaam, namelijk de botten. Dit verhoogt dus de kans op botontkalking.

Dr. Frank reageert

In onze uitzending gaat Dr. Frank in op al deze kritiekpunten. Hierboven kunt u het item in zijn geheel terugzien.

Mensen die willen afvallen kunnen dat het beste onder begeleiding doen. In de basisverzekering zit een vergoeding voor vier uur dieetadvisering. Als u hiervan gebruik wilt maken, moet u een verwijsbrief hebben van uw huisarts.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant