toggle menu

DSB: De Consequenties

Er is momenteel veel te doen om de DSB Bank. De bank van Dirk Scheringa is onder curatele geplaatst en spaarders kunnen niet meer bij hun geld. Maar wat zijn de consequenties voor de gedupeerde van de bank?

Spaartegoeden worden tot 100.000 euro gegarandeerd. Achtergestelde deposito’s vallen hier buiten. Die hebben er bewust voor gekozen niet onder het garantiestelsel te vallen mocht er iets mis gaan, zoals nu het geval is. Deze deposito’s hebben een hoger rendement dan de ‘normale’ deposito’s die wel onder het garantiestelsel vallen.

Helaas is het onduidelijk wat er gaat gebeuren op het gebied van hypotheken en leningen. Dat is aan de bewindvoerders die zijn aangewezen door De Nederlandsche Bank.|

Voor eventuele vragen over het Depositogarantiestelsel kan men terecht bij de website van DNB of bij haar Informatiedesk, via gratis telefoonnummer 0800-020 1068 (vandaag van 09.00 en 19.00 uur, later deze week in ieder geval tijdens kantooruren). 

Ook kunt u terecht bij Consumentenclaim. Deze stichting wil individuele rechtzaken gaan voeren namens DSB gedupeerde op basis van 'no cure, no pay'. Zij gaan daarvoor naar het Kifid of naar de gewone rechter. Mocht de claim succesvol zijn dan zal de stichting naar verwachting 20 tot 25 procent commissie vragen. De website is vanaf morgenvroeg bereikbaar.

Meer informatie en het achtergrondartikel bij de uitzending zal morgen pas beschikbaar zijn op onze site. Onze excusses hiervoor.

Of praat mee op het forum

Ook interessant