toggle menu

Garantie Apple

Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, hebben Apple opgeroepen klanten beter te informeren over garanties op de producten die het verkoopt. Zij dreigen met juridische stappen tegen de Amerikaanse technologiereus.

Volgens de Consumentenbond is de informatie over garantieregelingen die Apple op de eigen website zet, misleidend. Zo staat er dat klanten 1 jaar garantie hebben, maar verzuimt het bedrijf te vermelden dat bijvoorbeeld in Nederland een ruimere garantietermijn in de wet is vastgelegd.

Ook vallen de consumentenorganisaties erover dat Apple op zijn website reclame maakt voor een uitgebreidere maar dure garantieregeling die kopers van een Appleproduct kunnen afsluiten. Daarbij maakt het bedrijf niet duidelijk dat de geboden garantie van 2 of 3 jaar grotendeels de garantietermijn overlapt waar klanten ook zonder extra te betalen wettelijk recht op hebben.

In januari tikte de Italiaanse mededingsautoriteit Apple voor vergelijkbare feiten op de vingers. Het bedrijf kreeg een boete van 900.000 euro wegens misleiding van consumenten. Het hoger beroep van Apple in die kwestie loopt nog.

Apple in Radar

Op 17 oktober en 31 oktober 2011 besteedden wij in Radar ook al aandacht aan de garantie op Apple-producten.

Om bezwaar te maken tegen uw garantietermijn, kunt u gebruik maken van onze voorbeeldbrief.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant