toggle menu

Gehoorapparaten

Momenteel zijn er ongeveer 1,4 miljoen slechthorenden in Nederland. Ongeveer de  helft daarvan heeft nog geen gehoorapparaat. Een flink aantal potentiële kopers dus. Grote ketens van audiciëns beconcurreren elkaar door nieuwe winkels te openen en geven miljoenen uit aan reclame.

Hoortoestellen zijn dan ook big business. De grote spelers in deze markt zij audicienketens Beter Horen en Schoonenberg. Heel Nederland moet naar de hoorwinkel. Bekende Nederlanders, met overigens zelf uitstekend gehoor, proberen de grote groep latente klanten naar de winkel te lokken.

Aanvulling op onze uitzending

In onze reportage over hoortoestellen zijn diverse bedragen genoemd. Hierbij noemden wij de geoffreerde totaalprijs aan de heer Pan. Sommige audiciëns geven een (actie)korting. Bij Specsavers gaat dit om 50%, bij Van Boxtel Hoorwinkels om ongeveer een derde van de totaalprijs. De heer Pan zou dus in de winkel minder betaald hebben dan die prijs.

Met de korting van Specsavers zou deze keten niet de hoogste in prijs zijn geweest. Wie zich een hoortoestel laat offreren doet er dus goed aan te informeren naar mogelijke kortingen.

Of praat mee op het forum

Ook interessant