toggle menu

Is een uitvaartverzekering noodzakelijk?

Als de premie van je uitvaartverzekering in de loop der jaren met 110 procent stijgt, en het verzekerde bedrag met slechts 47,5 procent, kun je dan zomaar van je verzekering af? Je krijgt nog niet eens de helft van de betaalde premie terug als je voortijdig stopt met de verzekering.

In de uitzending het verhaal van Jan (76) uit Enschede. Hij legt nu ruim 90 euro per maand neer voor zijn uitvaartverzekering: een flinke aanslag op zijn portemonnee. In de afgelopen jaren heeft hij zo’n 8700 euro aan premie betaald, maar als afkoopsom krijgt hij niet meer terug dan 3300 euro.

Noodzakelijk?

Erica Verdegaal, econoom, vertelt dat ze veel polissen kent waarbij de maandelijkse premie stijgt als de klant ouder wordt. Hoe noodzakelijk is zo'n uitvaartverzekering?

Verdegaal: 'Drie kwart van de mensen heeft een uitvaartpolis. Ik zou zeggen: kijk er eens naar. Zit je vast aan een enorme indexatie? Als je er niet levenslang aan vastzit, je bent net begonnen met je polis en je hebt een hoop geld op de bank: misschien kun je er dan nu al vanaf. Je hebt zo'n polis dan eigenlijk niet nodig.'

Hoe reageert verzekeraar Achmea? Lees de reactie

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant