toggle menu

Kan je met een simpele spray de geur van hondenurine verwijderen?

Wie een hond heeft loopt het risico dat de hond op de bank plast. Hoe krijg je de geur weg? Is de 'alle nare geurtjes weg' van HG een optie?

Vervelend, als je hond heeft lopen plassen op de bank en je bank stinkt vervolgens een uur in de wind. Volgens de verpakking van HG's 'alle nare geurtjes weg' spuitbus is het zo dat het middel werkt binnen dertig minuten. 'Het maskeert niet maar neemt de stankbron definitief weg' lezen we op de verpakking.

De stankbron wordt weggenomen door middel van natuurlijke enzymen en microben legt een medewerker van HG uit. Welke natuurlijke enzymen en microben dat precies zijn wil HG niet zeggen als Radar belt met de klantenservice van het bedrijf. 'Je moet het (de plek red.) wel goed natmaken voordat het gaat werken.' Volgens de medewerker kan het zijn dat de stankbron al helemaal doorgelopen.

'Zal niet werken voor alle producten op verpakking'

Microbioloog Huub Op den Camp van de Radboud Universiteit zegt dat bacteriën (dat zijn microben) een stankverbinding kunnen afbreken. 'De enzymen zitten in de bacteriën, die doen het werk. Bij losse enyzmen is het maar de vraag of het werkt.' HG zegt niet welke bacteriën met enzymen er in het product zitten aardoor het voor Op den Camp niet te zeggen is of dit product van HG werkt. 'Ik denk dat het in ieder geval niet zal werken voor al die verschillende geuren die HG noemt op de verpakking. Urine is namelijk echt iets heel anders dan nicotine.' Op den Camp zegt als de spray van HG voor al die verschillende stinkende stoffen zou werken, de prijs een stuk hoger zou zijn.

Proberen?

Voor de paar euro die een fles kost zou Op den Camp het wel proberen. 'Wie weet helpt het net wel op de geur die je wil neutraliseren.'

Ook interessant