toggle menu

Klachten over webwinkel NuGezond.com leiden tot aangiftes bij politie

'Een gezonde geest in een gezond lichaam: wie wil dat niet?' Iedereen natuurlijk wel, maar dan moeten de producten die je nodig hebt om dat te bereiken wel geleverd worden. Dat blijkt niet te gebeuren bij NuGezond.com. Deze webshop zorgt voor tientallen klachten.

Afslankproducten, appelazijn en bonenschillen zijn enkele voorbeelden van producten die NuGezond verkoopt. De webwinkel adverteert dat dat soort producten binnen vier tot vijf werkdagen worden geleverd. Uit een inventarisatie van de klachten op ons forum zien we dat mensen bestellen, netjes betalen en vervolgens niets geleverd krijgen. Wie belt naar de klantenservice krijgt nul op het rekest. Dat heeft veel mensen doen besluiten om aangifte te doen bij de politie.

Klagen blijkt te helpen

Eefje heeft drie weken moeten wachten op haar bestelling die ze pas kreeg nadat ze had gebeld, gemaild en een bericht had achtergelaten op hun Facebookpagina. Ook Louise-Christiana zat wekenlang te wachten. Geen reactie per mail, telefonisch was NuGezond onbereikbaar. Pas nadat ze online aangifte heeft gedaan van oplichting op Mijnpolitie.nl en ook bij ConsuWijzer kreeg ze haar geld terug. Zo zijn er nog tientallen klachten over deze webshop.

Reactie NuGezond

Robert Muller is eigenaar van NuGezond. Hij zegt dat zijn bedrijf heel hard is gegroeid. 'We kregen heel veel bestellingen en konden het als klein bedrijf niet aan. Toen kregen we ook nog te maken met ziekte.' Tja, dan loop je als bedrijf op een gegeven moment achter de feiten aan. Wettelijk moeten bedrijven binnen dertig dagen leveren. 'We lopen nu zo'n vier weken achter', zegt Muller. De eigenaar van NuGezond geeft aan de problemen te willen oplossen binnen de komende twee tot drie weken.

Lidmaatschap keurmerk is stopgezet

NuGezond is in de periode februari 2016 - april 2017 lid geweest van Stichting WebwinkelKeur. Daniel La Porta is van dat keurmerk en zegt dat webshops die het keurmerk dragen en lid zijn van de stichting grondig zijn gecheckt op alle wettelijke rechten. 'We kijken of er een klantenservice, chat en telefoonnummer is dat consumenten kunnen gebruiken. We hebben een vrij strenge eisenlijst.' Stichting WebwinkelKeur biedt een eigen bemiddelingssysteem waar geschillen aangekaart kunnen worden. 'We kregen in een week meerdere geschillen over NuGezond. Daarna werden het meer dus de alarmbellen gingen rinkelen.' De webshop werd steeds slechter beoordeeld en het cijfer kelderde naar een 5,4. Voor behoud van het lidmaatschap is een zeven nodig. Op aanraden van de stichting heeft de webshop het lidmaatschap ingetrokken om eerst orde op zaken te stellen.

Hoe nu verder?

Op ons forum lezen we dat zodra consumenten gaan klagen bij het keurmerk, aangifte doen bij de politie of een bericht plaatsen op ons forum, ineens wél een reactie krijgen van NuGezond. Hun bestelling wordt ineens wel geleverd, of men krijgt het geld terug. Zo zegt 'BBart12' dat hij 'een dag nadat PayPal een claim is gestart een pakketje geleverd krijgt'.

Mocht je een bestelling hebben geplaatst bij NuGezond en wacht je daar al een tijdje op, overweeg dan om de bestelling te annuleren. Dat kan via deze voorbeeldbrief.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant