Kun je je penis verlengen met pillen?

Pro7 belooft dat je je penis kan verlengen. Kan dat echt met een potje pillen van veertig euro? Of zijn er alternatieven?

De redactie belt met de klantenservice van Pro7 om te informeren naar de werking van de pillen. De medewerker wil niet uitleggen hoe het product werkt en verwijst daarvoor naar de website. Daarop is te lezen dat de ingrediënten de groeihormonen, geslachtsklieren en de bloedtoevoer naar de penis bevorderen. De medewerker legt uit dat je twee tabletten per dag moet slikken. Met één pot doe je een maand. 'De meesten gebruiken het twee tot drie maanden. Met drie weken beginnen ze al te werken.' Als de redactie vraagt of het gevaarlijk voor de gezondheid is om Pro7 te gebruiken, reageert de medewerker: 'Nou, dan moet u gewoon niet bestellen. Als u het allemaal eng vindt zou ik het gewoon niet doen. Het is alleen voor echte mannen, zeg maar'.

'Erectielengte neemt niet toe'

Gert Dohle is uroloog van het Erasmus MC. Hij heeft de ingrediënten van Pro7 onder de loep genomen. 'Wat erin zit is vitamine E, zink en Ginseng. Alleen van Ginseng is aangetoond dat het enig effect heeft op de erectie van mannen met erectiestoornissen. Dat wil echter niet zeggen dat een penis in rust er groter van wordt of dat de erectielengte toeneemt.' Dohle vindt de prijs ook best hoog met veertig euro per maand. 'Bij de drogist kan je vitamine E, zink en Ginseng voor veel minder geld kopen.'

Geen wetenschappelijk bewijs

Pro7 claimt op de website herhaaldelijk dat er 'wetenschappelijk bewijs' is. Dohle kent die onderzoeken niet. 'Er worden geen referenties gegeven. Als ik ga zoeken op Google of via Pubmed, dan kom ik geen wetenschappelijke studies tegen over dit voedingssupplement.'

Wanneer is een penis te klein?

Volgens Dohle denken mannen al snel dat hun penis te klein is, maar in de praktijk is dat helemaal niet zo. Uit onderzoek onder 14.000 mannen bleek dat er weinig verschil is in de penislengte van mannen. 'Die varieert in erectie tussen de tien en zestien centimeter.' Dohle zegt dat slechts één procent van de mannen een penislengte heeft die minder is dan tien centimeter.

Hoe kan je je penis verlengen?

Speciale penistrekkers, bijvoorbeeld van Andropenis, zorgen voor een toename in lengte van maximaal twee centimeter na maanden van gebruik. 'We weten niet of het blijvend effectief is en of je de trekker moet blijven gebruiken.' Door een penistrekker wordt de penis langer, maar ook dunner. 'Een vacuümpomp wordt ook wel voor dit doel gebruikt, maar daar zijn geen goede onderzoeken naar verricht.' Een operatie heeft beperkt succes en levert een toename op van maximaal één tot twee centimeter. 'Cosmetische artsen brengen vetweefsel, van de man zelf, aan onder de penishuid om meer volume te krijgen. Dat kan flinke problemen geven, zoals ernstige infecties.' Volgens Dohle geeft Viagra geen langere penis, maar wel een betere erectie.

Radar Radio heeft Pro7 om een reactie gevraagd, maar die heeft het bedrijf niet gestuurd.

Meer over:

Ook interessant