Laboratoires Rochelle

Een proefpakketje afslankpillen bestellen en alleen de verzendkosten betalen? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Laboratoires Rochelle biedt een ‘gratis proefpakketje’ aan, 'zonder verdere koopverplichtingen'. Maar ben je daar wel zeker van?

‘U hebt geen koopverplichting, geen abonnement.’ Daarmee probeert Laboratoires Rochelle B.V. je over te halen tot het bestellen van een gratis proefpakketje afslankpillen. Je hoeft slechts de verzendkosten van 4,99 te betalen. Echter wanneer je dit proefpakketje bestelt, beginnen de problemen.

Laboratoires Rochelle is een organisatie die afslankpillen verkoopt van Natrudyn Bio Forte. Je kunt via verschillende websites een proefpakketje bestellen om deze afslankpillen voor een week uit te proberen. Je krijgt het proefpakketje dan zeven dagen op zicht.

Joke van Driesten wil graag wat kilootjes kwijtraken en bestelt een proefpakketje afslankpillen bij Laboratoires Rochelle. Zij betaalt alleen de verzendkosten. Gelijk hierna ontvangt zij een nieuwe zending met hierin afslankpillen voor de komende maand. Daarnaast wordt er een bedrag van € 59,95 van haar rekening gehaald. Hier heeft zij helemaal niet om gevraagd.

Na het storneren blijft Joke aanmaningen ontvangen. Zelfs nadat zij meerdere malen schriftelijk meldt geen vervolgzendingen te willen ontvangen en dus niet van plan is te betalen, wordt hier geen gehoor aangegeven. Joke stuurt het pakketje retour, maar Laboratoires Rochelle zegt het pakket nooit te hebben ontvangen. Er wordt alsnog benadrukt dat zij moet betalen. Na inmiddels € 40 aan incassokosten bovenop het oorspronkelijke bedrag, betaalt Joke uiteindelijk onder protest, bang dat zij dit gevecht niet wint en de kosten alleen maar zullen oplopen.

Naast Joke zijn ook Jan van Geest en Reiny Metselaar-Douma beide gedupeerden van deze organisatie. Ook zij bestellen het proefpakketje. Zij krijgen vervolgens ongewenste zendingen toegestuurd en ook bij hen wordt er geld van de rekening gehaald. Zowel Jan als Reiny laat het geld storneren.

Beiden proberen contact te zoeken met Laboratoires Rochelle, zonder enig resultaat. Telefonisch is Laboratoires Rochelle B.V.  tijdens kantooruren aanwezig (€ 0,35 p/m). Zij doen meerdere pogingen tot telefonisch contact, maar hangen vaak meer dan 30 minuten in de wacht met constant dezelfde zin: ‘Nog een wachtende voor u’.  De verbinding wordt uiteindelijk verbroken of zij geven het uiteindelijk zelf op. Daarnaast lukte mailen ook niet: zij ontvangen geen ontvangstbevestiging en andere mailing wordt ook niet op gereageerd.

Jan en Reiny weigeren te betalen, aangezien het gaat om ongewenste zendingen. Beiden ontvangen aanmaningen dat zij het bedrag van € 59,95 moeten betalen binnen 14 dagen, anders komen er incassokosten bovenop.

Laboratoires Rochelle B.V. gaat op slinkse wijze aan de haal met je geld. Je moet voor de betaling van het proefpakketje aangeven akkoord te gaan met de garantievoorwaarden. In deze garantie staat dat je ‘zeven dagen op zicht’ hebt, waarbij je op moet zeggen als je geen vervolgzendingen wil ontvangen. Volgens Laboratoires Rochelle is dit voldoende om vervolgzendingen toe te mogen sturen. Dit klopt niet. De vervolgzendingen moeten echt onderdeel zijn geweest van de koopovereenkomst, wat hier niet het geval is. Naast de slechte communicatie vanuit het bedrijf zelf, is deze organisatie op meerdere punten erg vaag. Zie voor verdere toelichting de consumententip over vervolgzendingen van Pim de Vos Advocaten op onze site.

Ook Radar heeft geprobeerd via verschillende wegen om in contact te komen met de directie van Laboratoires Rochelle. Het enige contact vanuit de directeur naar ons toe, is een mailtje waarin hij de problemen erkent. Hij zegt deze dan ook op te lossen en is bezig met verschillende aanpassingen.

Heb je ook een proefpakketje besteld?

Mocht je jezelf herkennen in dit verhaal en ook bij Laboratoires Rochelle B.V. afslankpillen hebben gekocht van het merk Natrudyn Bio Forte? Neem dan de volgende stappen.

  • De Consumentenbond adviseert mensen die hebben opgezegd binnen de termijn van zeven dagen, maar toch een vervolgzending ontvangen, dit pakketje terug te sturen. Terugsturen is niet eens noodzakelijk omdat het gaat om een ongewenste toezending. Je mag dit zelfs houden. Echter om een hoop problemen uit de weg te gaan is het verstandig om dit toch terug te sturen.
  • Hetzelfde geldt wanneer er een bedrag van je rekening wordt gehaald en je hier geen toestemming voor hebt gegeven. Laat het geld direct storneren en laat de desbetreffende rekening blokkeren, zo kan Laboratoires Rochelle dit niet nogmaals doen.
  • Mocht je nu toch nog verdere aanmaningen krijgen, is het advies om niet te betalen. Je staat hierbij in je recht, omdat het gaat om een ongewenste toezending.

Wanneer je niet hebt opgezegd binnen de termijn van zeven dagen, gelden dezelfde adviezen als hierboven. Immers wordt onduidelijk aangegeven dat je binnen zeven dagen jezelf moet afmelden voor vervolgzendingen. Er is geen sprake van een overeenkomst met betrekking tot de vervolgzendingen. Het akkoord was alleen gegeven voor het proefpakket en niet voor verdere vervolgzendingen. Je bent dus in je recht om niet te betalen.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant