Laserontharen

Ontharen met een laser is niet zonder risico's, zo beamen schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en dermatologen. Soms gaat het fout en lopen mensen brandwonden en littekens op.

De consument moet op deze risico's gewezen worden, maar dat gebeurt onvoldoende. Bovendien wordt er weinig gedaan om het probleem op te lossen. De nazorg is dus ook beneden de maat.

De oorzaak: je hebt geen diploma nodig om te laseren. Iedereen mag het doen. Dermatoloog Van Gerwen van de Huid- en Laserkliniek vindt dat alleen geregistreerde artsen en huidtherapeuten mogen laseren. Ook Tweede Kamerlid Halbe Zijlsta vindt dat. Hij gaat minister Klink van Volksgezondheid vragen om te onderzoeken of laseren veilig genoeg is.

Gerelateerd

Forumreacties (65)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 06-11-2009 13:02
  'Laserontharen is definitief en veilig', zo beloven schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. Veel vrouwen laten zich dan ook op deze manier ontharen. Toch blijkt dit niet zonder risico's. In Radar geven drie dames zich bloot bij wie dit anders liep dan hen was voorgespiegeld.

  Naar de uitzending
 • M
  • mrs Kaat
  • 06-11-2009 16:32
  Ik heb een tijd geleden ook laten lazer ontharen. Heeft me in totaal een fortuin gekost,maar goed als het echt helpt dan was het me het waard. Helaas.......alles is weer terug en meer,want doordat men voor een behandeling eerst scheert is bij mij het oppervlak waar de haren staan groter geworden en hierdoor dus ook mijn probleem. Ik heb namelijk last van grote ontstekingen door ontharen op welke manier dan ook.
  Ik ben terug geweest en het antwoord wat ik kreeg was dat ik opnieuw moest starten met de behandelingen. Helaas is het potje niet oneindig en kan ik het me niet meer veroorloven. Verder kon men mij ook niet garanderen hoeveel behandelingen het waren en of het echt weg zou blijven.
 • L
  • Lian15
  • 07-11-2009 21:04
  Ik ben enige tijd geleden bij een laserpaktijk geweest en heb mijn oksels, benen en bikinilijn laten doen met een lightsheerlaser. Ik lees en hoor wel vaker negatieve dingen maar ik denk gewoon dat negatieve dingen eerder worden gemeld en langer blijven hangen, ook wordt volgens mij een laser vaker verwisseld met een flitslamp apparaat. Ik heb in mijn omgeving enkel en alleen positieve ervaringen gehoord en ben zelf heel erg postief over de behandeling. Ik ben door de behandelaar zeer goed voorgelicht en het is precies zo gegaan zoals is verteld. Bij deze dus een hele positieve reactie.
Alle reacties (65)

Ook interessant