Lekker naar het strand, maar waar parkeer je het goedkoopst?

Lekker naar het strand, maar waar parkeer je het goedkoopst?

Met de auto naar het strand? Als strandganger krijg je vaak te maken met hoge parkeerkosten. Hoeveel je waar precies betaalt? Wij zetten de parkeertarieven van verschillende badplaatsen voor je op een rij.

Scheveningen

Het Zuid-Hollandse Scheveningen is één van de populairste badplaatsen van ons land. Wie hier wil parkeren, kan gebruik maken van de volgende parkeermogelijkheden:

  • Parkeergarage Kurhaus: hier betaal je een tarief van 0,60 euro per 15 minuten (2,40 per uur) en een maximum dagtarief van 19,20 euro.
  • Parkeren aan het Zwarte Pad: kost je hier 4 euro per uur, met een maximum dagtarief van 24,15 euro.
  • Parkeergarage aan de boulevard: je kunt online een parkeerplek reserveren. Dat parkeren kost je tussen de 12,50 en 30 euro per dag, afhankelijk van hoe populair de dag is waarvoor jij een plaats wil reserveren. 

Noordwijk

We blijven nog even in Zuid-Holland. In deze kustprovincie ligt ook Noordwijk. In 2023 rijden er tussen 24 juni en 3 september gratis pendelbussen vanaf parkeerplaats P1 Gooweg naar het strand. Je kunt je auto hier gratis parkeren en daarna op de pendelbus stappen. De pendelbus stopt ook op het Vuurtorenplein en aan het Palaceplein. 

Als je direct aan het strand wil parkeren ben je 3 euro per uur kwijt, met een maximum dagtarief van 15 euro per dag. Tussen 1 oktober en 31 maart betaal je minder lager, namelijk maximaal 10 euro per dag.

Renesse

Door naar Zeeland, naar de populaire badplaats Renesse. Hier heb je verschillende opties als het om parkeren gaat. Het kan zelfs gratis. Rijd naar de parkeerplaats rondom het Transferium. Vanaf hier gaat er een eveneens gratis pendelbus naar het strand.

Naar het strand lopen kan natuurlijk ook, dat duurt ongeveer 20 minuten. Ook bij parkeerplaats De Wijde Wereld kun je gratis je auto kwijt, deze is tegen het strand aangeplakt. 

Daarnaast zijn er nog vier parkeerplaatsen aan het strand van Renesse. Deze liggen aan de Rampweg, Duinweg en Jan van Renesseweg. Op deze plekken betaal je 2,65 euro per uur met een maximum dagtarief van 16 euro. 

Bloemendaal 

In Noord-Holland vind je Bloemendaal aan Zee. Hier zijn verschillende parkeerplaatsen waar je het jaar rond kunt parkeren. De tarieven zijn niet altijd hetzelfde. Van 1 januari tot 1 maart betaal je1,65 euro per uur, met een maximum dagtarief van 13,20 euro. Van 1 maart tot 1 november is het uurtarief 4,50 euro met een maximum dagtarief van 31,50 euro.

Egmond aan Zee

Als je van plan bent naar het strand van Egmond aan Zee te gaan, dan is de beste optie om in B-zone te parkeren. Deze zone vind je langs het water. Voor parkeren in dit gebied betaal je 2,20 euro per uur met een maximum van 13,20 euro per dag.

Van maart tot en met oktober geldt dit voor alle dagen van 10.00 tot 19.00 uur. In de periode van november tot en met februari betaal je alleen in het weekend tijdens deze uren.

Zandvoort aan Zee

Wie een dagje Zandvoort heeft gepland en hier met de auto naartoe wilt, moet rekenen op zo'n 2,50 per uur aan parkeergeld. Althans, als je in het hoogseizoen gaat (van maart tot en met oktober). Het maximale dagtarief ligt dan op 15 euro per dag.

Buiten het piekseizoen (november tot en met februari) betaal je 2,50 euro voor een hele dag. Deze tarieven op parkeerterrein De Zuid. Vanaf deze plek is het nog zo'n drie minuten lopen naar het strand. 

Texel

Ga je naar Texel? Daar betaal je voor parkeren doorgaans 2,50 euro per uur. Er wordt ook gewerkt met een speciaal Texel-vignet. Je kunt kiezen voor verschillende varianten: een vignet dat één dag geldig is (dit kost 10 euro), een vignet dat acht dagen geldig is (20 euro), of een vignet dat het hele jaar geldig is (30 euro). 

Ook interessant