toggle menu

Letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje en heeft soms verstrekkende gevolgen. Ben je bijvoorbeeld buiten je schuld betrokken bij een ernstig ongeluk, dan krijg je te maken met allerlei instanties die zich buigen over jouw situatie, van artsen en medisch specialisten tot arbeidsdeskundigen, advocaten en verzekeraars.

De kans is dan groot dat je verzeild raakt in een ellenlange procedure met grote financiële en emotionele gevolgen. Om dit te voorkomen is drie jaar geleden de Gedragscode Behandeling Letselschade opgesteld. De code wordt gehandhaafd en gewaarborgd door de Letselschaderaad. Onder andere Stichting de Ombudsman, Slachtofferhulp Nederland en nagenoeg alle aansprakelijkheidsverzekeraars hebben de code ondertekend.

Een mooi initiatief, maar in de praktijk valt de werking ervan nogal tegen. Vooral verzekeraars houden zich niet in alle gevallen aan de code. Jaap Smit, directeur van Slachtofferhulp Nederland, erkent dat de code nog niet voldoende werkt. Letselschade-expert Arno Akkermans van de Vrije Universiteit pleit daarnaast voor wettelijke maatregelen.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant

Ga nu naar Lees meer over de onderwerpen in deze uitzending.