Mediateam

Heb je een consumentenkwestie? Dan kun je deze aan het Mediateam voorleggen, via @avrotrosradar, of met gebruik van de hashtag #radartv.

Phishingberichten via Facebook

Jeroen besteedt onder meer aandacht aan phishing, want ook via Facebook komen zulke berichten voorbij. Hoe weet je dat een win-actie nep is? En wat gebeurt er als je er tóch in getrapt bent?

Bekijk de reportage voor de antwoorden.

Lees wat je moet doen als je op een aantrekkelijke aanbieding op Facebook hebt geklikt.

Trendy Computers

Eind augustus bestelde meneer Vergeer een telefoon bij Trendy Computers. Bij nader inzien vond hij hem toch niet zo mooi en hij stuurde de telefoon netjes binnen de bedenktijd en volgens alle regels terug. Toch ontving hij niet al zijn geld terug, er was namelijk €19,99 van het bedrag afgehaald. Volgens Consuwijzer zou meneer Vergeer echter het gehele bedrag moeten terugkrijgen. Wij hebben gebeld met Trendy Computers.

Het bedrijf geeft toe dat het klopt dat zij voorheen nog €19,99 rekenden als iemand zijn product terugstuurde. Dit kwam volgens hun door extra kosten, omdat de retourneringen door een apart magazijn werden geregeld.

Maar simpel gezegd mag dit gewoon niet.  Daarom heeft Trendy Computers het geld teruggestort aan meneer Vergeer. Daarnaast houdt het bedrijf ook bij andere klanten geen retourneringskosten meer achter.

Trendy Computers zelf zei dat het terugstorten was omdat ze graag het Webshop Keurmerk wilden voeren. Dat is allemaal leuk en aardig, maar volgens de consumentenwetgeving mag je ook gewoon niet een deel van het aankoopbedrag achterhouden in het geval van dit soort retourneringen.

Polluitslag: Voedingsetiket vaak gelezen

Regelmatig nodigen wij onze Testpanelleden uit om enquêtes in te vullen over consumentenonderwerpen. Daarnaast doen we ook wel eens mini-onderzoekjes, zogenaamde polls.

Afgelopen maand vroeg Radar mensen via een poll of zij etiketten op voedingsmiddelen lezen. De aanleiding was dat de Europese regels voor dit soort etikettering zijn aangescherpt. Zo moet een etiket een minimale tekstgrootte hebben.

De uitslag van de poll kun je hier vinden.

Aanmelden voor het Radar Testpanel kan gratis.

Contact

Je kunt ook contact opnemen door ons online formulier in te vullen. Via de telefoon bereik je het Mediateam tussen 19:30 en 21:30 uur, op 035-6715500 (lokaal tarief).

Ook interessant