Mediateam

Vanavond zit het Mediateam weer voor je klaar, maar je kunt nu al contact opnemen via het online formulier. Bekijk hieronder de onderwerpen.

PlatteTVdiscounter

Eind januari adverteert onlineshop PlatteTVdiscounter met een aanbieding voor een HiFi-systeem van het merk Sonos. Daarop worden ze overstelpt met bestellingen van gretige klanten. Zoveel dat ze al snel door hun voorraad heen zijn. Helaas laat een backorder bij Sonos op zich wachten omdat de importeur met leveringsproblemen kampt.

Meer dan honderd klanten wachten meer dan twee maanden tevergeefs op hun pakketje, terwijl ze het geld (rond de 700 euro) al kwijt zijn.

In een telefoongesprek met de redactie toont PlatteTVdiscounter zich schuldbewust. De stuntactie is het bedrijf boven het hoofd gegroeid, en in de communicatie is PlatteTVdiscounter in gebreke gebleven. Afgelopen week kon Sonos weer leveren en worden de eerste pakketten verstuurd. De webshop zegt toe de ontevreden klanten persoonlijk te benaderen en als teken van goede wil belooft de winkel iedereen een cashback van tien euro. Navraag leert dat de meeste mensen hun bestelling inmiddels hebben ontvangen.

Update donderdag 9 april 2015: Plattetvdiscounter heeft ons laten weten dat de laatste bestellingen deze week worden geleverd.

Inloggen Mijn VGZ

Radar krijgt de laatste tijd veel mails binnen over het inloggen in de Mijn VGZ-omgeving. Alle zorgverzekeraars in Nederland gaan namelijk over op extra beveiliging. Als je bij VGZ verzekerd bent en wilt inloggen op je eigen account, dan moet je inloggen met je DigiD, een wachtwoord en een sms-code. Radar ontvangt veel berichten van mensen die geen mobiele telefoon hebben en dus niet kunnen inloggen.

 

Je kunt als verzekerde dan bijvoorbeeld het nummer van een vriend of familielid opgeven en daarop het sms'je ontvangen. Zo kom je ook in jouw Mijn VGZ. Als je dat niet elke keer wilt doen, dan kun je in diezelfde Mijn VGZ-omgeving aanvinken dat je alsnog informatie op papier wilt ontvangen.

Hoge rekening voor verloren sim-kaartje

Yannick Vosselman heeft tijdens de btw-dagen van de Mediamarkt een nieuwe telefoon uitgezocht met daarbij een abonnement van T-Mobile. Een aantal dagen na de aankoop vroeg Yannick zich af wanneer hij zijn nieuwe simkaartje zou krijgen. Hij ging terug naar de Mediamarkt, maar daar konden medewerkers geen sim-kaartje meer vinden. Hij kreeg een nieuw kaartje mee.

Na een aantal dagen had Yannick echter geen bereik meer op zijn telefoon. Hij nam contact op met T-Mobile. Daar kreeg hij te horen dat hij eerst nog een bedrag van 367,63 moest betalen. Die kosten zouden gemaakt zijn met het 'verloren' sim-kaartje. Daarmee was veel naar servicenummers gebeld. Wij hebben contact opgenomen met de Mediamarkt, want daar was die sim-kaart het laatst gezien.

Door wie die kosten werkelijk zijn gemaakt is een compleet raadsel, maar de winkel heeft zich coulant opgesteld en de kosten voor zijn rekening genomen. De MediaMarkt stort het bedrag terug op Yannicks rekening.

Oproep: boeterente

Radar zoekt mensen die extra willen aflossen op hun hypotheek of willen overstappen naar een andere aanbieder, maar daarvoor een boete moeten betalen. Het gaat dan vaak om mensen die een lange rentevaste periode hebben, maar die vanwege de lage rente hun periode willen openbreken.

Ook mensen die meer dan 10% van hun hypotheekschuld willen aflossen, kunnen daarmee te maken krijgen.

Radar komt graag in contact met mensen die een opgave hebben gekregen en met mensen die 'm al betaald hebben.

Ook reageren?

Heb je een account op Twitter? Gebruik dan @avrotrosradar of #radartv. Je kunt ook een bericht plaatsen op onze Facebookpagina, of neem eens een kijkje op ons Forum

Ook interessant