toggle menu

Mediateam

Tijdens de uitzending kun je met al je consumentenkwesties terecht bij het Radar Mediateam. Gebruik daarvoor op Twitter @avrotrosradar of #radartv. Je kunt ook een bericht plaatsen op onze Facebookpagina, of neem eens een kijkje op ons Forum.

Bekijk hieronder de onderwerpen die in de uitzending aan bod zijn gekomen.

Bestrijdingsmiddelen op superfoods

Radar liet vorig jaar biologische quinoa, een zogeheten superfood, onderzoeken in een laboratorium en toonde aan dat er bestrijdingsmiddelen op verschillende soorten biologische quinoa zitten. Terwijl biologische producten juist vrij horen te zijn van chemicaliën. De concentraties pesticiden waren echter zelfs hoger dan de toegestane norm die voor 'normale' producten geldt. Op een van de merken werd van een bepaald middel maar liefst 730 procent meer dan de toegestane hoeveelheid aangetroffen.

Mede naar aanleiding van die uitzending is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ook een onderzoek gestart naar gewasbeschermingsmiddelen op superfoods. Daaruit blijkt dat in bijna een kwart van de gevallen sprake is van een overschrijding van de norm. De gevonden waarden vormen geen gevaarlijk voor de volksgezondheid, maar de NVWA heeft de betreffende leveranciers wel beboet.

De onafhankelijke organisatie Skal Biocontrol houdt voortaan toezicht op de biologische productie in Nederland.

Prepaidkaart Vodafone

De vriend van mevrouw Sterkens gebruikt al zo’n twintig jaar hetzelfde prepaidnummer van Vodafone. Vorige maand werkte het opeens niet meer: ze kon niet meer bellen en sms'en. Dit terwijl er saldo op de prepaidkaart stond.

Radar nam contact op met Vodafone. De provider had het nummer afgesloten, zo bleek. Mevrouw Sterkens en haar vriend hadden het beltegoed namelijk niet op tijd opgewaardeerd.

Vodafone stuurt normaliter eerst een sms voordat een nummer wordt afgesloten, maar dat was deze keer niet gebeurd. De provider heeft het nummer opnieuw geactiveerd en €20,- extra erop gezet, als goedmaker.

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant