toggle menu

Mediateam

Ook tijdens de uitzending kun je met al je consumentenkwesties terecht bij het Radar Mediateam. Gebruik daarvoor op Twitter @avrotrosradar of #radartv. Je kunt ook een bericht plaatsen op onze Facebook-pagina, of neem eens een kijkje op ons Forum.

Ik Stap Over Van Bank Week

Het is nationale Ik Stap Over Van Bank Week - althans, als het aan journalist Rutger Bregman ligt. Hij roept consumenten op om deze week massaal van bank te veranderen, om een signaal af te geven over het huidige bankensysteem.

Er is ook een Facebookpagina.

Bregman noemt het 'bizar' dat er '7 jaar na de grootste financiële crisis ooit, nog vrijwel niets is veranderd.' Hij meent dat met overstappen de problemen van hoge hypotheekschulden en te lage buffers niet verdwijnen, maar dat dit wel een duidelijker signaal af dan woede. En misschien zijn er ook mensen die zich wel druk maken over hoe het er aan toe gaat in de bankensector, maar die het idee hebben dat ze in hun eentje weinig kunnen veranderen.

Vandaar dus deze oproep, in de hoop dat veel mensen tegelijk gaan nadenken over hun bank. Maar ja, hoe begin je daaraan, dat overstappen? En welke bank past het best bij jou?

Het is maar net wat jij belangrijk vindt. Bregman zegt ook: ’Geen enkele bank is perfect.’ Maar wat bijvoorbeeld van pas kan komen is een tool zoals de Eerlijke Bankwijzer. Dat is een website die banken scores geeft op basis van hun beleid. Daar kun je bijvoorbeeld zien hoe duurzaam jouw bank is.

Ik Stap Over Van Bank Week duurt tot en met zondag 26 april.

Schippers: patiënt meer centraal

Minister Schippers (Volksgezondheid) schreef vrijdag een brief aan de Tweede Kamer over de manier waarop zij de komende jaren met het basispakket wil omgaan. Om te bepalen of een medische behandeling in het basispakket zit moet niet alleen gekeken worden naar de behandeling an sich, maar meer naar de patiënt die de behandeling nodig heeft. Volgens haar is lange tijd vooral gekeken of een behandeling helemaal wel of helemaal niet in het pakket zat. Onderscheid tussen patiënten werd nauwelijks gemaakt. Hopelijk komt daar dus vanaf nu verandering in.

Philips Saeco lang weg voor reparatie

Op 6 januari 2015 heeft mevrouw Steinmetz een nieuwe Philips Saeco koffiemachine gekocht. Deze ging na 2 maanden al kapot dus heeft ze hem opgestuurd naar Philips, maar toen ze hem een week later na reparatie terug kreeg bleek deze beschadigd. Op 16 maart heeft ze het apparaat opnieuw opgestuurd. Dit keer bleef de Saeco wel heel lang weg: na 4 weken had ze hem nog niet terug.

Radar zocht contact met Philips. De kwestie kreeg toen ‘de hoogste prioriteit’. Philips gaf aan dat deze gang van zaken absoluut niet gebruikelijk is. Mevrouw Steinmetz hoeft niet meer op reparatie van het vorige apparaat te wachten maar krijgt een gloednieuw exemplaar. Op het moment van Radars uitzending zou dit bezorgd moeten zijn...

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant