toggle menu

Mediateam

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Paardenvlees-update

Vorig jaar toonden wij de erbarmelijke omstandigheden waaronder paarden getransporteerd en geslacht worden, vooral in Argentinië en Mexico. Het vlees van die dieren lag onder andere in de Nederlandse supermarkten.

Onze uitzending heeft effect gehad: veel supermarkten en snackfabrikanten, zoals Mora, hebben inmiddels besloten om geen paardenvlees uit Midden- en Zuid Amerika meer te gebruiken. Dierenrechtenorganisatie Eyes on Animals meldde dat de Europese Unie stopt met het importeren van paardenvlees uit Mexico. Ook de invoer uit Argentinië is met ruim zestig procent afgenomen.

Oproep: gaatjes in T-shirts en andere kleding

Ken je dat? Je trekt een T-shirt aan dat je nog maar een paar keer gedragen hebt, en ineens zie je dat er allemaal kleine gaatjes in de buikstreek zitten. Als jou dat bekend voorkomt, dan ben je niet de enige!

Wij willen in kaart brengen bij welke kledingstukken van welke winkels dit nou het meest voorkomt, hoe het ontstaat en wat eraan te doen is. Daar hebben we hulp voor nodig, en veel bewijsmateriaal. Daarom vragen we mensen om foto’s in te sturen. En dat is nu extra makkelijk dankzij… de nieuwe Radar app!

Nieuw: de Radar app

Sinds vandaag hebben we een nieuwe app. Als je die downloadt op je smartphone of tablet, dan kun je ons heel makkelijk een foto van je T-shirt sturen – of van elke willekeurige andere consumentenkwestie. De Radar app is nu de snelste en makkelijkste manier om die te melden. Een gebarsten telefoonscherm, een vreemde aanbieding in de supermarkt, een document van je verzekeraar: even een fotootje maken, uploaden en een paar seconden later hebben wij ‘m binnen.

Lees meer over de Radar-app

Download de app voor Android

Download de app voor iOS

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant