Mediateam

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Loyalis

Henk Tankink stuurde ons dit filmpje in over een brief die hij ontving over zijn nabestaandenverzekering bij Loyalis. De verzekeraar laat weten dat de premie die Henk moet betalen zal worden verhoogd van 50 euro naar 130 euro per maand. Een verhoging van 80 euro per maand! Dat is hem veel te gortig en daarom besluit Henk zijn verzekering te beëindigen.

Een paar weken later verschijnt er weer een brief van Loyalis. De verzekeraar zegt nu begripvol te zijn en stelt Henk voor om toch te blijven. In ruil daarvoor zal de premie niet naar 130 euro, maar naar 80 euro verhoogd worden. Die verhoging – nog steeds 60% - is Henk uiteraard ook te veel. Hij vraagt zich af of klanten die wel de premieverhoging geaccepteerd hebben nu ook een premieverlaging gekregen hebben.

Wij schotelden Loyalis zijn vraag voor en kregen de volgende reactie:

'Mede op basis van signalen van onze klanten heeft Loyalis de premie in juli opnieuw bekeken. Hoewel de stijging in premie uitlegbaar is, constateren ook wij dat deze stijging verhoudingsgewijs groot is. Daarom hebben wij toen het besluit genomen om met terugwerkende kracht de premie te verlagen voor alle klanten die het betreft. Ook klanten die al hadden opgezegd - waaronder de heer Tankink - hebben wij geïnformeerd over dit besluit en een nieuw aanbod gedaan. De vanaf 1 juli teveel betaalde premie verrekenen wij daarom met de premie of storten wij terug.'

Miele

Truus Pragt kocht in 1976 een stofzuiger van Miele, dat toen de slogan 'Miele, er is geen betere' hanteerde. Het apparaat werkt nog steeds, maar de stofzuigerzakken zijn helaas niet meer leverbaar. Althans, niet in Nederland.

Truus ging op vakantie in Berlijn echter ook even langs bij Miele. Daar werd haar verteld dat de stofzakken voor haar stofzuigertype nog wel leverbaar zouden zijn. Bij thuiskomst deed ze navraag bij Miele Nederland en kreeg ze te horen dat dit niet mogelijk is. Bekijk het ingezonden filmpje van Truus.

Hoe zit het nou? Wij vroegen Miele om een reactie:

'Vanmorgen hebben wij opnieuw contact gehad met onze fabriek in Duitsland om te achterhalen of de stofzakken voor het model S 200 nog leverbaar zijn. Dit blijkt overigens, zoals reeds eerder aan mevrouw is gemeld, niet het geval te zijn. Wij betreuren het dat de verwachting is gewekt dat de stofzakken voor het model S 200 nog leverbaar zouden zijn.'

 

Gezien de lange levensduur van een Miele-stofzuiger garandeert Miele dat onderdelen en accessoires nog 15 jaar na de laatste productiedatum leverbaar zijn. Het model S 200 is in januari 1982 voor het laatst geproduceerd. Dit betekent dat stofzakken voor dit model vanaf 1998 helaas niet meer leverbaar zijn.

Miele heeft ook laten weten dat Truus een nieuwe stofzuiger zal ontvangen. Goed nieuws!

Oproep: Energiedrankjes

Energiedrankjes, zoals Red Bull en Monster zorgen voor een boost aan energie, maar zijn verre van gezond. Zeker voor jongeren zijn ze schadelijk en juist deze groep drinkt deze drankjes graag. Radar zoekt jongeren onder de 16 die fysieke klachten hebben ondervonden na het drinken van energiedrankjes. Ken je jongeren die dit hebben ervaren of heb je er zelf last van gehad, vul dan dit formulier in.

Stuur ook een video in!

We kregen afgelopen week weer heel wat filmpjes met klachten binnen en daar krijgen we geen genoeg van. Radar ontvangt ook graag jouw filmpje! Dus, pak je telefoon of tablet er bij en stuur een filmpje in via de Radar app!

Ook interessant