toggle menu

Mediateam

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Vodafone

Angelica Bolwerk kiest voor een abonnement bij Vodafone, waarbij ze een nieuwe iPhone 5 ontvangt. Althans, dat denkt ze. Als al vrij snel het touchscreen het begeeft, brengt ze haar telefoon naar de reparateur die haar vertelt dat de verzegeling in de telefoon verbroken is; het scherm blijkt helemaal niet origineel te zijn. Heeft Angelica een reeds gebruikte telefoon ontvangen?

Wanneer ze hierover contact opneemt met Vodafone krijgt ze te horen dat er naast nieuwe telefoons ook 'zo goed als nieuwe' toestellen verkocht worden. En dat terwijl de iPhone van Angelica gewoon als nieuw werd geadverteerd, en ze hier naast haar abonnementskosten ook nog extra voor heeft bijbetaald. Van restitutie of excuses is echter geen sprake en na verloop van tijd stopt de klantenservice zelfs met reageren op haar berichten. Er wordt haar enkel nog gevraagd of ze haar aflopende abonnement nog wil verlengen. Angelica is ontstemd en stuurt ons dit filmpje.

Een gebruikt toestel dus, terwijl de klant voor een nieuw toestel betaald. Wij namen hierover contact op met Vodafone, en kregen de volgende reactie:

'Het zou nooit de bedoeling mogen zijn dat een gebruik toestel wordt geleverd wanneer er een nieuw toestel besteld is. Er is ergens iets fout gegaan.'

Valt er nog iets te halen voor Angelica? 'De technische verzegeling was verbroken. Een toestel waar de technische verzegeling van verbroken is, is een gebruikt toestel. En gebruikte toestellen kunnen nooit in een verzegeld doosje zitten. Het is natuurlijk wel de verantwoordelijkheid van de klant, dat op het moment dat die verzegeling verbroken is bij de levering van een nieuw toestel, dat ze gebruik maken van het retourformulier.'

'Zij heeft twee jaar lang dat bedrag betaald voor een toestel wat niet nieuw bleek te zijn. Maar op het moment dat de verzegeling niet aanwezig is, moet de klant zelf direct aan de bel trekken. Ze kan haar abonnement nu verlengen, en daar kan een nieuw toestel bij afgesloten worden.' Maar daar zit Angelica uiteraard niet op te wachten.

Privacyvinkje bij WhatsApp

Yvonne Riem maakt zich zorgen om haar privacy, en stuurde ons daarom dit filmpje. Het gaat om de vernieuwde privacyvoorwaarden van WhatsApp.

'WhatsApp suggereert dat door het uitzetten van het vinkje je persoonsgegevens veilig zijn en niet gedeeld worden met Facebook. Wat mijn verbazing schetste toen ik de algemene voorwaarden op de website van WhatsApp las, is het volgende: "U stemt in met onze informatiepraktijken, waaronder het verzamelen, gebruiken, verwerken en delen van uw informatie zoals beschreven in het privacybeleid."'

Volgens Yvonne houdt dit in dat het wel of niet accepteren van de nieuwe privacyvoorwaarden geen enkele invloed zou hebben heeft op de privacy, terwijl WhatsApp dit wel zou suggereren.

Hoe zit het nou eigenlijk? Wij vroegen WhatsApp om een toelichting. Zij reageerden slechts met een terugverwijzing naar deze paragraaf uit dezelfde privacyvoorwaarden. Vooralsnog kent de schijnbare tegenstelling tussen de algemene voorwaarden en de vernieuwde privacyvoorwaarden dus de nodige onduidelijkheid.

Stuur ook een video in!

We kregen afgelopen week weer heel wat filmpjes met klachten binnen en daar krijgen we geen genoeg van. Radar ontvangt ook graag jouw filmpje! Dus, pak je telefoon of tablet er bij en stuur een filmpje in via de Radar app!

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant