toggle menu

Mediateam

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

ING

Klanten van de ING werden afgelopen voorjaar verrast door een cadeautje: hun saldo was plotseling een stuk hoger. Maar de vreugde was van korte duur, zo bleek al snel voor onder andere Jolanda Bor, die ons een filmpje stuurde. Het hogere saldo was namelijk voor een deel van haar moeder, voor wiens rekening zij gemachtigd is.

Wat blijkt; ING heeft besloten dat als je gemachtigd bent voor iemands bankzaken, jouw rekening wordt samengevoegd met die van de persoon die jou gemachtigd heeft. Dat betekent dat de saldi worden opgeteld, maar bijvoorbeeld ook dat alle transacties ineens zichtbaar worden.

De ING heeft na vele klachten iets aangepast. Deze reactie ontvingen wij:

'De wijziging in internetbankieren voor gemachtigden blijft in stand. Wel hebben we naar aanleiding van de feedback van onze klanten twee aanpassingen gedaan in Mijn ING voor gemachtigden. Zo telt het saldo van de gemachtigde niet meer op het bij het saldo van de andere rekeningen van de klant. Daarnaast zien klanten die inloggen in Mijn ING in eerste instantie hun eigen rekeningen en is er een apart linkje naar de betaalrekeningen waarop de klant gemachtigd is.'

Jolanda vindt dit echter geen oplossing. De enige optie die dan overblijft is het intrekken van de machtiging.

Parmezaanse kaas van de Jumbo

Janet en Anneloes zijn beiden vegetariër en dol op kaas. Ze zijn dan ook blij verrast als ze bij de Jumbo in Groningen stuiten op de Parmesan Reggiano; een  vegetarische Parmezaanse kaas van het huismerk. Volgens het etiket is de kaas gemaakt van vegetarisch stremsel. De kritische dames krabben zich na enig enthousiasme toch achter hun oor, en stuurden ons dit filmpje. Toevallig weten zij dat Parmezaanse kaas een beschermd product is en altijd gemaakt wordt van dierlijk stremsel. Janet en Anneloes vragen de Jumbo via sociale media, de mail en in de winkel om opheldering en krijgen nogal uiteenlopende reacties. Eerst wordt Janet en Anneloes verteld dat de kaas daadwerkelijk vegetarisch gestremd is. Een andere zegt Jumbo dat de kaas wordt gemaakt met kalfslever. Uiteindelijk geeft Jumbo toe dat er foutieve informatie op het etiket terecht is gekomen en biedt de dames een gratis stukje kaas aan.

De volledige reactie van de Jumbo:

'Door een fout in etikettering stond in het verleden op de Parmesan Reggiano kaas vermeld dat het product vegetarisch stremsel bevat. Dit is onjuist want Parmesan Reggiano bevat dierlijk stremsel; een voorwaarde voor het vervaardigen van deze kaas. Jumbo betreurt deze fout en heeft alle etiketten van dit product aangepast.'

Oproep: Bemiddelingskosten

Wij zijn op zoek naar mensen die bij het huren van een woning of kamer bemiddelingskosten moesten betalen. Dat mag namelijk vaak niet en wij zijn benieuwd of de regels nageleefd worden. Heb jij je portemonnee moeten trekken, vul dan het formulier in.

Ook interessant