Mediateam

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

BNP vindt levensbedreigende tumor niet bedreigend genoeg

Gemma van den Akker nam in 2007 een Hypotheek Opvang Polis bij BNP Paribas Cardif. Hier zou ze onder andere een beroep op kunnen doen indien ze last krijgt van een ernstige medische aandoening. Maar toen Gemma arbeidsongeschikt werd door een hersentumor in de hypofyse, werd haar schadeclaim afgewezen; het zou in het geval van Gemma niet gaan om een kwaadaardige tumor. Gemma en haar medisch behandelteam zijn het hier niet mee eens; door zijn ligging en gevolgen is deze tumor wel degelijk levensbedreigend. De tumor is niet met het leven verenigbaar, aldus Gemma, die ons dit filmpje stuurde.

'Ik vraag mij af in hoeverre ik dood moet gaan om voor deze schadeclaim in aanmerking te komen. Ik ben van mening, en samen met mij mijn medisch behandelteam, dat deze verzekeringsmaatschappij niet waarmaakt waar deze polis voor is bedoeld.'

Hoe verklaart BNP Paribas Cardif het besluit om Gemma's claim af te wijzen?

'Wij hebben de claim moeten afwijzen omdat een goedaardige tumor, hoe ernstig de klachten die daarmee samenhangen ook zijn, niet valt binnen de dekking 'Ernstige Aandoeningen' waar mevrouw van den Akker zich voor verzekerd had.'

BNP Paribas Cardif lijkt zich dus vast te houden aan haar polisvoorwaarden, maar nadat Gemma zelf de mogelijkheid kreeg om haar verhaal te vertellen aan een woordvoerster van BNP, laat de afdeling Claims weten dat ze in ieder geval bereid zijn de schadeclaim van Gemma opnieuw te beoordelen.

Nomineer een reclame of BN'er voor de Loden Leeuw

Wie wordt dit jaar de winnaar van de Loden Leeuw? Dat bepaal jij: je kunt namelijk reclames en BN'ers in reclames nomineren. In november maken we de genomineerden bekend. En behalve de meest irritante reclame willen we ook weer weten wie jullie de meest irritante bekende Nederlander in een reclamespotje vinden. Inspiratie nodig? Bekijk de winnaars van de voorgaande jaren.

Trap niet in WhatsApp-'kettingbericht' dat nieuwe emoji belooft

Op WhatsApp gaat momenteel een bericht rond dat nieuwe emoji (smileys en andere afbeeldingen) belooft in ruil voor het doorsturen. Ga hier niet op in! Gooi het bericht weg en waarschuw degene van wie je het kreeg. Lees meer.

Meer over:

Ook interessant