toggle menu

Mediateam

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Caiway geeft compensatie waar je niks aan hebt

Daniëla en Sander maken gebruik van internet en telefonie bij Caiway. Halverwege oktober merken zij dat ze geen mailtjes kunnen verzenden en ook niks ontvangen. Er blijkt een storing te zijn met de mailserver van Caiway. Daniëla en Sander zijn dan ook verbaasd als ze gedurende deze storing wel een mail ontvangen van Caiway, over de abonnementskosten nota bene.

Na één week krijgen Daniëla en Sander weer een aantal mailtjes binnen en lijkt de storing voorbij. Caiway biedt iedereen een gratis weekeinde toegang tot FOX Sports Eredivisie. Al snel merken Daniëla en Sander echter dat het probleem met de mailserver teruggekeerd is. De storing duurt uiteindelijk bijna twee weken. Zodra de storing afgelopen is, biedt Caiway iedereen als compensatie twee weken lang gratig toegang tot FOX Sports Eredivisie en het Plus TV pakket. Daniëla en Sander zijn echter geen sportfans. Daarbij vinden ze de compensatie van Caiway 'een sigaar uit eigen doos', aangezien ze al betalen voor het Plus TV pakket. Bekijk het door Sander en Daniëla ingezonden filmpje.

We vragen Caiway te reageren op deze klacht. Zij komen met de volgende reactie: 

'Onze klanten zijn via verschillende kanalen (website, webcare, klantenservice en per e-mail) direct geïnformeerd over de problemen met het emailplatform. Door de problemen duurde het ontvangen van emailberichten langer dan normaal. Vervolgens konden klanten twee dagen geen email gebruiken. Daarna was het probleem met het emailplatform opgelost. Wij betreuren het dat onze klanten mogelijk hier hinder van hebben ondervonden. Caiway heeft via de verschillende kanalen klanten continu op de hoogte gehouden.'

Rentemiddeling blijft lastig verhaal

We hebben er al vaak aandacht aan besteed maar er blijven klachten binnenkomen over rentemiddeling. Veel mensen laten ons weten dat ze nog steeds geen gebruik kunnen maken van deze manier om van de lage hypotheekrente te profiteren. Sanne stuurde dit filmpje waarin ze zich richt tot haar bank ABN Amro.

Omdat ABN Amro rentemiddeling alleen via online bankieren aanbied is het voor Sanne, zonder bankrekening bij ABN Amro, niet mogelijk om gebruik te maken van rentemiddeling. Gelukkig heeft de bank haar werkwijze inmiddels aangepast zodat ook klanten als Sanne de maandlasten omlaag kunnen brengen.

Vanaf maandag kan je als ABN-klant door een afspraak bij een filiaal bij jou in de buurt alsnog gebruik maken van rentemiddeling, zonder dat je daarvoor een ander product bij de bank hoeft af te nemen. In een gesprek met een ABN-adviseur moet je dan aangeven dat je rentemiddeling wil toepassen op je hypotheek.

BNP betaalt toch uit na uitzending Radar

Op 24 oktober zonden we dit filmpje van Gemma van den Akker uit. Zij kreeg ondanks een ernstige tumor niet uitbetaald door BNP Paribas Cardif, waar ze een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft lopen.

De schadeclaim werd afgewezen omdat het in het geval van Gemma niet zou gaan om een kwaadaardige tumor. Maar volgens Gemma en haar behandelaars is de tumor door zijn ligging en gevolgen wel degelijk levensbedreigend.

Zij stelde in oktober: 'ik vraag mij af in hoeverre ik dood moet gaan om voor deze schadeclaim in aanmerking te komen. Ik ben van mening, en samen met mij mijn medisch behandelteam, dat deze verzekeringsmaatschappij niet waarmaakt waar deze polis voor is bedoeld.'

BNP Paribas Cardif gaf toen als reactie: 'Wij hebben de claim moeten afwijzen omdat een goedaardige tumor, hoe ernstig de klachten die daarmee samenhangen ook zijn, niet valt binnen de dekking 'Ernstige Aandoeningen' waar mevrouw van den Akker zich voor verzekerd had.'

Inmiddels heeft BNP laten weten dat de zaak van Gemma nog eens onder de loep gelegd is. Uiteindelijk heeft de directie van de verzekeraar besloten dat er eenmalig coulance geboden wordt; Gemma krijgt het verzekerde bedrag alsnog uitgekeerd.

Ook interessant