toggle menu

Mediateam

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

80 cent te weinig overgemaakt: 40 euro incassokosten

Mevrouw Hoop heeft al jaren een voordeelurenabonnement met zeven keuzedagen bij de NS. Wanneer ze één van haar keuzedagen probeert op te halen bij een oplaadstation van NS komt ze erachter dat dit niet lukt. Ze neemt gelijk contact op met de klantenservice van NS.

Al gauw blijkt dat mevrouw Hoop 80 eurocent te weinig heeft overgemaakt en dat haar abonnement om deze reden is geblokkeerd. Daarnaast moet ze 40 euro incassokosten betalen voor de 80 eurocent achterstallige abonnementskosten. Mevrouw Hoop is enorm verbaasd aangezien zij nooit door NS op de hoogte is gebracht van deze achterstallige betaling. Met tegenzin betaalt ze de 40 euro en 80 cent. Om gebruik te kunnen maken van het abonnement en de zeven keuzedagen moet mevrouw Hoop een nieuw een abonnement afsluiten. Ze vindt dit niet netjes en stuur ons een klacht.

Bekijk ook het filmpje dat mevrouw Hoop instuurde

Hoe reageert de NS?

'Het is erg vervelend dat dit zo is gelopen, een betalingsachterstand van 80 eurocent hoort niet te worden overgedragen aan een incassobureau. Wij zullen de klant de door haar betaalde incassokosten uiteraard zo snel mogelijk vergoeden en contact met haar opnemen voor excuses. Hopelijk reist mevrouw Hoop ook de komende jaren nog met NS.'

Inmiddels heeft NS laten weten dat zij naast de incassokosten ook alle eventuele extra gemaakte kosten terugbetalen aan mevrouw Hoop.

Eindhovens Dagblad blijft aanbiedingen voor overleden vader sturen

Simone verloor haar vader in mei 2015. Bij de afwikkeling heeft zij aan het Eindhovens Dagblad laten weten dat haar vader was overleden. Na het overlijden werd zij desondanks regelmatig via e-mail en telefoon benaderd met een aanbod aan haar vader om opnieuw een abonnement af te sluiten. Diverse malen heeft ze hen zowel telefonisch als per e-mail laten weten hier mee op te houden.

In oktober en begin november ontving Simone wéér e-mails gericht aan haar vader. Na wederom telefonisch contact met de vraag te stoppen werd ze op 16 november wéér gebeld door het dagblad. Deze keer belde haar echtgenoot terug en uitte zijn frustraties aan de telefoon, maar de betreffende telefoniste gooide de hoorn erop. Bij het terugbellen nam er iemand anders op.

Simone en haar man betreuren niet alleen de communicatie, maar ook dat zij telkens weer herinnerd worden aan het overlijden van haar vader.

Bekijk ook het filmpje dat Simone instuurde

Wat zegt Persgroep Nederland?

'Na het overlijden hebben wij direct zijn e-mail adres verwijderd uit onze systemen. In overleg met de nabestaande is de krant naar een ander adres doorgestuurd. Hierbij is de tenaamstelling niet aangepast. Wel is het e-mail adres en telefoonnummer aangepast naar die van de mevrouw met wie we contact hebben gehad.

Nadat de contracttermijn was verlopen hebben wij op dit mailadres, postadres en telefonisch mevrouw benaderd. Hierbij is echter de naam van de overledene gebruikt. Dat had natuurlijk niet moeten gebeuren. We hebben hierover eind oktober contact gehad met de nabestaande en ook haar e-mailadres en telefoonnummer verwijderd. Echter was haar telefoonnummer vlak voor verwijderen door ons geselecteerd om telefonisch te benaderen. Dit heeft elkaar dus ongelukkig gekruist. Inmiddels hebben we alle e-mailadressen, postadressen en telefoonnummers verwijderd uit ons systeem.

Uiteraard is dit aanleiding om al onze procedures omtrent overlijden en doorsturen van de krant nogmaals goed tegen het licht te houden en daar waar nodig aan te scherpen.

We willen de nabestaanden onze oprechte excuses maken voor het betrokken leed.'

Ook interessant