Mediateam

Via het Mediateam kun je in contact komen met Radar. Tijdens de uitzending via de telefoonlijn (tussen 19:30 en 21:30 uur, op 035-6715500, lokaal tarief). Daarnaast kun je dit team bereiken op @avrotrosradar of met de hashtag #radartv. Het online formulier invullen kan ook.

Vreemde verschijnselen op Facebook

In de uitzending van 26 januari 2015 besteedde Radar aandacht aan de vernieuwde voorwaarden op Facebook. Sipke Jan Bousema maakte samen met een ontwikkelaar het hulpprogramma Reclaim, waarmee je je Facebookfoto's kunt watermerken. Mensen die daar gebruik van maakten, zagen dat die foto's ook snel weer van hun profiel verdwenen.

Zijn er ook kiekjes uit jouw Facebookalbum verdwenen (en ineens weer opgedoken), of ben je ineens 'likes' kwijtgeraakt? Laat het Radar weten!

Terugroepactie Bibi-spenen

Rondom de terugroepactie van Bibi Nederland, een fabrikant van fopspenen, zijn wat problemen ontstaan. Het ging om de Bibi New Generation Excellence. Spenen uit deze collectie zouden voor verstikkingsgevaar zorgen.

Het nieuwe model was gemaakt van zachter materiaal. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de nieuwe collectie getest. Uit die test blijkt dat er geen gevaar is bij het doorbijten. Het gevaar was er wel bij het testen van de trekkracht. De speen kon namelijk kapot gaan bij een kracht van meer dan 90 newton. En dat wil je natuurlijk niet als baby.

Bibi Nederland startte daarom in oktober 2014 een terugroepactie. 15 duizend mensen reageerden en wilden de speen terugsturen en een nieuwe speen ontvangen. Radar ontving via de site en de mailbox veel klachten van mensen die nog geen nieuwe speen hadden ontvangen.

Daarnaast verliep de communicatie van Bibi volgens veel mensen traag en stroef. Radar belde met het bedrijf. De problemen werden veroorzaakt door een combinatie van factoren. Zo had het bedrijf in Nederland maar een kleine afdeling en was het aantal reacties veel groter dan verwacht.

Bibi geeft aan Radar de garantie dat iedereen die nog wacht op een speen er binnen een maand eentje krijgt. Het bedrijf houdt ook rekening met overgangsfases van kinderen. Dus als een kind een speen had voor 0 tot 6 maanden, maar die inmiddels ontgroeid is, dan stuurt Bibi een speen voor 6 tot 12 maanden.

De terugroepactie liep af op 30 november, maar ook mensen die het verzoek na die datum hebben ingediend, krijgen uiteindelijk een nieuwe speen.

Testpanelenquête: klantenservice op social media

Radar is benieuwd naar mensen die ervaring hebben met klantenservice via sociale media. Testpanelleden kunnen de vragenlijst hier invullen. Nog geen lid van het Testpanel? Meld je (gratis) aan.

Ook interessant