Mediateam

Via het Mediateam kun je in contact komen met Radar. Je kunt het team bereiken op @avrotrosradar, via de hashtag #radartv of via de Facebookpagina. Het online formulier invullen kan ook.

Fit For Free

Op 3 februari vorig jaar besteedden we aandacht aan de opzegregels van sportschoolketen Fit For Free. Bij zowel Radar als de Consumentenbond kwamen veel klachten binnen. Veel daarvan hadden te maken met het ledenpasje.

 

Die regels heeft Fit For Free aangepast. Het bedrijf is gestopt met het incasseren van 2,95 euro per maand voor de pas van oud-leden. En er is meer positief nieuws. Het bedrijf stopt met het vragen van een vergoeding als de consument binnen de bedenktijd opzegt, waar je voorheen 13 euro moest betalen. De prijzen voor de abonnementen worden duidelijker vermeld op de website. En Fit For Free leeft de regels voor het verlengen en opzeggen van abonnementen na: zoals het hoort.

CBR: Medische keuring eenvoudiger

Mensen die vanwege een medische aandoening gekeurd moeten worden voor hun rijbewijs, hoeven daar niet altijd meer een onafhankelijke arts voor in te schakelen. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) schrapt in een aantal gevallen deze verplichting. Mensen waren er soms wel 200 euro aan kwijt.

Mede door de uitzending van Radar over dit onderwerp gaat dat nu in een aantal gevallen veranderen. Het gaat hierbij om mensen met oogaandoeningen, spierziekten, slaapproblemen en bepaalde vormen van dementie.

Degelijke apparaten

Waar zijn ze gebleven: de degelijke apparaten van vroeger? Vorige week hadden we het over defecte apparaten die goedkoper waren om te vervangen dan om te repareren. Veel mensen hebben de indruk dat dat iets is van de laatste jaren. Op Facebook vroegen wij mensen om foto's in te sturen van apparaten die al behoorlijk 'op leeftijd' zijn, maar het nog steeds prima doen. Veel mensen stuurden een foto in, van antieke platenspelers tot klassieke beeldbuizen. Bekijk ze op deze pagina, of via Facebook, waar je ook zelf foto's bij kunt plaatsen.

Oproep: schade aan het scherm van je nieuwe mobiel

Wij zijn benieuwd naar ervaringen van smartphone-gebruikers die hun toestel nog niet zo lang hebben en dit normaal gebruiken, maar die toch te maken hebben met beschadigingen en defecten. Bijvoorbeeld schermen die spontaan breken of barsten, of usb-poortjes die niet meer goed functioneren. Is dit jou overkomen? Vul dit formulier in.

Oproep: dataverbruik

Nog steeds ontvangen wij berichten van consumenten die het door hun provider berekende dataverbruik op hun rekening niet kunnen rijmen met hun surf- en downloadgedrag. Om de klachten beter in kaart te kunnen brengen, zijn wij op zoek naar recente ervaringen met onverklaarbaar dataverbruik, en met contact dat hierover is geweest met de provider. Ook hierover kun je een formulier invullen.

Ook interessant