Mediateam

Het Mediateam zit vanavond weer klaar. Je kunt dit team bereiken op @avrotrosradar, met de hashtag #radartv of via onze Facebookpagina.

Vakfotografen B.V.

Vakfotografen B.V. lokte consumenten via sociale media en stelde ze een vrijblijvende fotoshoot in het vooruitzicht. Ze waren namelijk zogenaamd speciaal geselecteerd voor een casting. Dat klonk allemaal heel mooi, maar in oktober liet Radar zien dat die fotosessie helemaal niet zo vrijblijvend was.

De eigenaar van Vakfotografen, de heer Contermans, opereert nu op dezelfde manier onder een andere naam. Ook zijn bedrijf ProClips B.V / Mediavisuals lokt mensen. Daar kun je namelijk voor 750 euro auditie doen voor een realityprogramma dat helemaal niet bestaat.

Als je toch op het aanbod bent ingegaan en je de koop wilt ontbinden, kun je de voorbeeldbrieven van Consuwijzer gebruiken. Daarnaast kun je de ervaring met ons delen.

Inditex bant angorawol

In november 2013 liet Radar zien dat angorakonijn ‘Gabber’ heel liefdevol verzorgd werd, in tegenstelling tot veel van zijn soortgenoten. Die worden namelijk levend en zonder verdoving kaalgeplukt om kledingstukken van hun wol te kunnen maken. Gelukkig hebben veel fabrikanten en winkels die praktijken inmiddels in de ban gedaan.

Zo ook Inditex; deze maakte vorige bekend om ook te stoppen met de productie van angorawol. Onder Inditex vallen onder andere Zara, Pull & Bear en Bershka. De resterende voorraad van 20.000 kledingstukken met angorawol doneert Inditex aan Syrische vluchtelingen.

Oproep

Dankzij de leegstandwet is het mogelijk voor mensen met een koophuis om hun woning tijdelijk te verhuren. Radar zoekt mensen die als huurder of verhuurder die hier gebruik van hebben gemaakt en die een vergunning hebben die binnenkort verloopt.

Meer over:

Ook interessant