toggle menu

Mediateam

Het Mediateam is niet alleen op maandagavond bereikbaar, je kunt nu al contact opnemen met @avrotrosradar, of gebruik #radartv. Je kunt ook een bericht achterlaten op onze Facebook-pagina, of praat mee op het Forum.

Vragen over medicijn Thyrax

De verpakking van het schildkliermedicijn Thyrax veranderde van een glazen potje naar een doordrukstrip. Veel mensen kregen ineens last van heftige bijwerkingen. Schildklier Organisatie Nederland (SON) opende een telefoonlijn. Door grote belangstelling was het nummer slecht bereikbaar. Mensen hebben lang in de wacht gestaan of kregen niemand te spreken. Zij kunnen hun telefoonnummer in een e-mail sturen naar [email protected] en worden dan teruggebeld.

Vergoeding hernia-operatie PTED

De afgelopen drie jaar heeft Radar al een paar keer aandacht besteed aan PTED, een operatie die niet vergoed wordt, ondanks dat deze bijzonder goede resultaten oplevert voor veel herniapatiënten. Sommigen ervoeren het zelfs als een 'wondermiddel'.

In het meest recente 'overstapseizoen' was er verwarring over PTED: kranten, vergelijkingssites en andere media meldden ten onrechte dat deze vergoeding was opgenomen in het basispakket.

Zo ver is het nog niet. De behandeling is wel kandidaat voor voorlopige toelating. Dat betekent dat de behandeling in de wachtrij staat om voorlopig toegelaten te worden tot het basispakket.

De minister wil dat partijen (fabrikanten, artsen en patiënten) een convenant ondertekenen waarin de voorwaarden worden opgesteld waaronder deze voorwaardelijke toelating tot stand komt. Dat convenant moet worden goedgekeurd door het Zorginstituut. Vervolgens zijn er vier mogelijkheden per jaar om te komen tot een voorlopige toelating. Pas dan is de behandeling (voorlopig) onderdeel van de basisverzekering en wordt er dus vergoed.

De voorlopige toelating wordt pas omgezet in een definitieve toelating als de effectiviteit van de behandeling is bewezen. Hiervoor wordt gekeken naar het resultaat van de behandelingen onder die voorlopige toelating.

Oproep: vakantiewoningen

Als je een vakantiewoning of chalet koopt, kan het zijn dat je woning onder onroerende goederen valt. In dat geval hoort de woning bij de grond waar deze op staat. Als de eigenaar van de grond of het vakantiepark failliet gaat, kan dit voor problemen zorgen. De verzekeraar wil in deze gevallen bijvoorbeeld niet uitkeren bij brand. Heb jij zoiets meegemaakt? Laat het Radar weten.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant