Mediateam

Vanavond zit het Mediateam weer voor je klaar. Je kunt Radar bereiken op Twitter via @avrotrosradar, met #radartv of op Facebook.

Waar wordt veel over gediscussieerd op ons Forum? Neem een kijkje.

Contactloos betalen

Volgens ING is contactloos betalen 'gemakkelijk en razendsnel'. Het enige dat je hoeft te doen is je pasje in de buurt van een betaalautomaat houden en je betaling is voldaan. 

Als iemand onverwachts jouw bankpasje in handen krijgt, kan die persoon zonder jouw pincode ook geld via jouw rekening uitgeven. In totaal kan dat oplopen tot €25,- per dag. Facebookfan Maria waarschuwt daarvoor op onze pagina. In haar bericht legt ze uit hoe je contactloos betalen bij ING uit kunt zetten. 

Radar zocht uit hoe het bij de andere banken zit en heeft daar een overzicht van gemaakt.

Oproep Verzorgingshuizen 

Radar onderzoekt hoe het gesteld is met de 'indicatiestelling'. Via een indicatie wordt gekeken welke zorg een cliënt nodig heeft. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand zelfstandig woont, maar meer zorg nodig heeft. Of als een cliënt in een verzorgingshuis woont, maar eigenlijk in een verpleeghuis zou moeten wonen. Heb jij hier ook ervaring mee? Vul het formulier in

Oproep Blokverwarming 

Radar besteedde eerder aandacht aan blokverwarming. Nu zijn we benieuwd naar de ervaringen hiermee. Bij een blokverwarming wordt een wooncomplex, bijvoorbeeld een flat, verwarmd door middel van een centrale ketel. De kosten worden dan achteraf per woning omgeslagen. Het is echter lang niet altijd duidelijk hoe de afrekening daarvan is opgebouwd. Heb jij hier ervaring mee? Laat het Radar weten.

Ook interessant