Mediateam

Zit je zelf met een consumentenkwestie? Je kunt deze in het vizier van Radar brengen door contact op te nemen met het Mediateam. Je bereikt ons via Twitter via @avrotrosradar of #radartv. Het online formulier invullen kan ook.

Nieuws uit woekerpolisland

Een maand geleden besteedden we nog aandacht aan de woekerpolisaffaire. De AFM bereidt een tuchtprocedure voor tegen Reaal omdat deze verzekeraar niet genoeg doet om klanten met een woekerpolis te helpen met het verbeteren van de polis.

Verzekeraars moeten van de AFM hun klanten benaderen en ze een duidelijke keuze laten maken voor de toekomst van hun polis. Willen mensen bewust in deze slechte polis blijven of willen ze hun polis verbeteren door bijvoorbeeld over te stappen naar een ander product, of door onderdelen van hun polis aanpassen?

De AFM heeft geconstateerd dat veel verzekeraars bij de ergste woekerpolissen voldoende vooruitgang boeken in het activeren van hun klant, behalve Reaal. De Autoriteit heeft de bevoegdheid gekregen van de minister om verzekeraars die niet actief genoeg hun klanten benaderen te beboeten en daarom wordt nu een tuchtprocedure gestart.

In de eerste ronde gaat het erom dat verzekeraars klanten met de ergste woekerpolissen benaderen, dat zijn polissen die helemaal worden 'leeggegeten' door overlijdensrisicoverekering. Daarna zijn mensen met een woekerpolis voor hun pensioen of hypotheek aan de beurt, daarna de 'kleinere' polissen.

Bemiddeling bij toeslagen

Via onze mail krijgen wij veel berichten binnen over de sites zorgtoeslag.nl en huurtoeslag.nl. Via deze sites kun je zorg- en huurtoeslag aanvragen. Vervolgens moet je hiervoor betalen. Bij huurtoeslag.nl is dat € 39,50 en bij zorgtoeslag.nl is dit € 29,50 per keer.

Deze sites werken als een intermediair en zijn géén onderdeel van de Belastingdienst. Op de site van de Belastingdienst, www.toeslagen.nl, kun je dit namelijk gratis aanvragen. Dus wil je kosten voorkomen, dan kun je de toeslagen aanvragen op www.toeslagen.nl. Dit is de officiële site van de Belastingdienst.

Oproep: online je auto verkopen

Heb je wel eens je auto verkocht of geprobeerd te verkopen via een website? Wij zijn benieuwd naar je ervaring. Het gaat hierbij om sites waar je gratis en vrijblijvend je auto kunt laten taxeren, waarna autobedrijven bieden op jouw auto. In sommige gevallen kun je na de taxatie naar een garage waar de auto-inkoper de auto inspecteert. Vul dit formulier in om jouw ervaring aan ons door te geven.

Ook interessant